BVB-sterretje: Bellingham: ontvang racistische berichten na de wedstrijd

Status: 06/01/2022 11:33 uur

Borussia Dortmund-ster Jude Bellingham klaagde over het aanhoudende racisme: “Na het grootste deel van de wedstrijd krijg ik racistische berichten op Instagram.”

“Racisme voelt als een van die dingen die nooit zullen verdwijnen”, zei de 18-jarige Engelse international in een CNN-interview. “Helaas is dit de wereld waarin we leven. En daarom moeten we er meer tegen optreden. Vooral de machthebbers.”

Nadat hij verschillende openbare haatreacties had gemaakt, kwamen de club en zijn teamgenoten snel naar voren om hem te steunen. Veel fans zullen hem ook moed geven. “Ik had een geweldige reactie. Ze zeiden dat ze aan mijn kant stonden.”

Noodzaak om “mijn emoties beter te beheersen”

Maar hij had tevergeefs gewacht op een reactie van de Duitse voetbalbond of de Engelse bond. Bellingham maakte vergelijkingen met het incident afgelopen december, toen hij door de DFB-sportrechter een boete van 40.000 euro kreeg na harde kritiek op scheidsrechter Felix Zwayer na de wedstrijd van BVB tegen FC Bayern München.

“Ze waren er snel, namen contact met me op en gaven me een penalty. Er was veel drama in de media”, zei Bellingham, die Zwayer uitlachte na de 3-2 overwinning op Bayern en hem beschuldigde van een manipulatieschandaal waarbij een voormalige scheidsrechter betrokken was. . Robert Hoyzer heeft aangesloten. De DFB beschreef de opmerkingen van Bellingham als “onsportief gedrag”.

“Misschien zijn we alleen, en misschien kan het hen niets schelen. En misschien is het aan mij en ons om onafhankelijk te werken om onze boodschap te verspreiden,” zei Bellingham, maar leerde van zijn Zwayer-verklaring: “Ik weet wat ik kan en kan zei ik. Ik weet dat ik soms mijn emoties beter onder controle moet houden.’

Johannes Vermeer

"Internet-pionier. Oproerkraaier. Gepassioneerde alcoholliefhebber. Bieradvocaat. Zombie-ninja."

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.