Engeland Dames 1-0 Oostenrijk Dames: Beth Mead lob ziet Leeuwinnen winnen Euro 2022 | Voetbal Nieuws

Engeland begon hun langverwachte Euro 2022-campagne met een 1-0 overwinning tegen Oostenrijk op Old Trafford dankzij de lob van Beth Mead in de eerste helft.

Het was niet de overtuigende prestatie van de Leeuwinnen in hun opwarmwedstrijd, maar het was een kwestie van hard werken toen ze naar huis gingen met drie punten uit wat een bananenschilwedstrijd had kunnen zijn.

Maar het doelpunt van Mead kwam niet zomaar. Hij verzamelde de prima pass van Georgia Stanway en toen Arsenal-teamgenoot Manuela Zinsberger naar hem toe kwam om hem te ontmoeten, tilde Mead de bal over de keeper.

Carina Wenninger was er om de bal van de lijn te hakken, maar keek een keer op haar horloge en scheidsrechter Marta Huerta de Aza scoorde. De VAR keek ook naar de beslissing, maar nogmaals, het doel staat.

Het maakte een verandering ten opzichte van de vriendschappelijke wedstrijd, waarbij Engeland in de eerste helft scoorde en niet veel verbeterde in de tweede, waar ze de afgelopen weken hun tegenstanders hebben verslagen.

Afbeelding:
Beth Mead scoorde in de eerste helft wat het winnende doelpunt bleek te zijn

Maar het zal hopelijk een spannende overwinning zijn voor 68.871 fans – een recordopkomst voor een Euro-wedstrijd voor vrouwen – als Engeland topgroep A voor Noorwegen vs Noord-Ierland op donderdagavond in St Mary’s.

Net zoals de Leeuwinnen vriendschappelijk, was de eerste helft gevuld met kansen – hoewel ze deze keer tenminste in de eerste 45 minuten scoorden.

In 11 minuten kreeg Engeland twee gouden kansen. Ellen White – die in de eerste helft een aantal kansen aan haar voorbij zag gaan – zag haar kopbal in de handen van Zinsberger vallen. Seconden later schoot Lauren Hemp laat op de achterpaal, maar zijn kopbal ging naast over de lat.

Engeland's Leah Williamson, centrum, gebaren tijdens de Women's Euro 2022 voetbalwedstrijd tussen Engeland en Oostenrijk op Old Trafford in Manchester, Engeland, woensdag 6 juli 2022. (AP Photo/Rui Vieira)
Afbeelding:
Engeland houdt de nul in hun openingswedstrijd voor Euro 2022

Nadat Mead Engeland een dramatische voorsprong had bezorgd, knikte White opnieuw bij verschillende gelegenheden breed en liet hij gebrul van frustratie horen toen de rust de rust in sleepte.

Oostenrijk had voor de rust al gelijk kunnen maken. Millie Bright schoof de voorzet van Barbara Dunst half op voor Laura Feiersinger, maar Mead kwam net op tijd terug om de Oostenrijkse volley naast te zien.

De tweede helft kostte wat tijd om een ​​ritme te vinden, ook al steunden beide supportersgroepen hun teams. Fran Kirby bracht een redding van Zinsberger op de kans om de helft te kiezen, en zag Sarina Wiegman net na het uur Alessia Russo, Ella Toone en Chole Kelly voorstellen.

Georgia Stanway viert feest met Beth Mead (rechts) nadat haar doelpunt Engeland 1-0 opleverde tegen Oostenrijk in hun Euro 2022-opener op Old Trafford
Afbeelding:
Georgia Stanway viert feest met Beth Mead na haar doelpunt

Zowel Toone als Kelly kregen ook kansen. Een soort Oostenrijkse afbuiging zag de ongemarkeerde Toone in het strafschopgebied opengaan, maar door de slip ging de bal naast. Kelly stuurde vervolgens ook een krachtig schot dat over de paal schoot.

In de laatste tien minuten werd Mary Earps eindelijk in actie geroepen en stond ze voor de test. Dunst dwong hem om in een curlingshot te krullen, voordat hij Nicole Billa ontkende. De Earps, die door Engelse fans als een doelpunt werd gevierd, dronken de vleierij voordat ze snel terugkeerden naar hun oorspronkelijke positie.

Zijn redding bracht Engeland op voorsprong en begon uiteindelijk met een overwinning op Euro 2022.

Wiegman: Geweldige sfeer | ‘Engeland had meer moeten scoren’

Engeland-coach Sarina Wiegman:

“Het was een geweldige kans. Geen woorden meer. Uitzonderlijk. Hier op Old Trafford spelen, met 70.000 mensen die veel lawaai maken, achter ons, het is absoluut ongelooflijk en ik hoop dat ze blijven komen, en dat zal ook gebeuren.

“We waren een beetje gehaast in het laatste derde deel. We creëerden veel kansen, maar de laatste aanraking of de keuze aan de bal om te schieten of te passen of iemand te nemen, hadden we beter kunnen doen. Maar het belangrijkste is dat we er één hebben gescoord, de nul hebben gehouden, wat goed is, en de drie punten hebben behaald.

Gebruik de Chrome-browser voor een meer toegankelijke videospeler

Na de 1-0 overwinning van Engeland op Oostenrijk in hun Euro 2022-opener, zei Ellen White dat de Leeuwinnen iedereen trots wilden maken op dit Engelse team.

“In de chat na de wedstrijd zei ik dat het een goede overwinning was en gefeliciteerd met de eerste overwinning van het toernooi”, zei hij. “Deze start is erg belangrijk, het geeft een boost aan het team en het publiek, dus dat is erg belangrijk.

“We hadden een aantal hele goede momenten in de wedstrijd, we hadden meer moeten scoren, maar we hadden ook een aantal hele moeilijke momenten die we doormaakten, wat goed was. We hebben verschillende fasen in het spel. We begonnen slecht, daarna controleerden we de wedstrijd en duwden ze terug op hun helft.

“Het maakt hem heel compact, heel fysiek en goed georganiseerd. We deden het goed, we hielden de bal, we vonden Keira (Walsh) veel en toen scoorden we, het was een heel goed doelpunt, het zou helpen bij blessures. tweede doelpunt direct daarna.

Na de overwinning van Engeland op Oostenrijk in hun Euro 2022-opener, zei Georgia Stanway dat het spel ongelooflijk was, maar erkende dat er ruimte was voor verbetering.

“Ik denk dat de verandering effect heeft gehad. Dat zegt iets over Oostenrijk, ze deden het ook goed, maar ik denk dat toen ze binnenkwamen we een grote kans hadden. Daarna was er een tegenaanval met Chloe Kelly waar we hem konden pakken. meer dan dat. Nogmaals, het toont de diepte van het team.

“Noorwegen zal een heel moeilijke tegenstander zijn, net zoals Oostenrijk ook moeilijk is. We willen gewoon ons beste spel spelen. We hadden te veel fasen, wat we vandaag echt hebben geleerd, is dat we op een gegeven moment de bal kunnen houden, rustiger kunnen zijn.” en begin dan te controleren. Je wilt niet de hele tijd in de overgang zitten, dus het is een hardloopwedstrijd en je wilt dat het een voetbalwedstrijd is.”

Wat is het volgende?

Engeland en Oostenrijk komen maandag weer in actie. De Leeuwinnen nemen het op tegen Noorwegen in het Amex Stadium (aftrap 20:00 uur), terwijl Oostenrijk het opneemt tegen Noord-Ierland in St Mary’s (17:00 uur).

Groep A eindigt op vrijdag 15 juli. Engeland zal worden geconfronteerd met landgenoten Noord-Ierland in Southampton met Oostenrijk tegen Noorwegen in het Amex Stadium. Beide wedstrijden beginnen om 20.00 uur.

Volg Euro 2022 op Sky Sports

Blijf deze zomer op de hoogte van het laatste nieuws over Euro 2022 op Sky Sports en Sky Sports News.

De berichtgeving wordt verzorgd door Sky Sports WSL-presentator Caroline Barker, samen met Jessica Creighton en Kyle Walker. Ondertussen zullen Karen Carney, Sue Smith, Courtney Sweetman-Kirk en Laura Bassett gedurende het toernooi analyses geven.

Ze krijgen ook gezelschap van ervaren Engelse doelman Karen Bardsley en Manchester City-verdediger Esme Morgan.

Experts en presentatoren zullen werken vanuit de Euro 2022 Sky Sports Women Mobile Presentation Bus, die Sky Sports News-teams door het hele land zal volgen naar de verschillende stadions waar wedstrijden worden gespeeld.

Daarnaast wordt de Sky Sports Essentials Soccer Podcast vanaf 21 juni voor het toernooi hernoemd naar de Sky Sports Women’s Euro Podcast. Het wordt gehost door Charlotte Marsh en Anton Toloui en zal exclusief nieuws en interviews met spelers bevatten, naast een uitgebreide reeks programma’s rond het toernooi.

Groep B: Spanje vs Finland – aftrap om 17.00 uur, Stadium MK

Groep B: Duitsland vs Denemarken – aftrap om 20.00 uur, London Community Stadium

zaterdag 9 juli

Groep C: Portugal vs Zwitserland – aftrap om 17.00 uur, Leigh Sports Village

Groep C: Nederland vs Zweden – aftrap om 20.00 uur, Bramall Lane

zondag 10 juli

Groep D: België vs IJsland – aftrap om 17.00 uur, Manchester City Academy Stadium

Groep D: Frankrijk vs Italië – aftrap om 20.00 uur, New York Stadium

maandag 11 juli

Groep A: Oostenrijk vs Noord-Ierland – aftrap om 17.00 uur, St Mary’s

Groep A: Engeland v Noorwegen – aftrap 20:00, Brighton and Hove Community Stadium

donderdag 14 juli

Groep D: Italië vs IJsland – aftrap om 17.00 uur, Manchester City Academy Stadium

Groep D: Frankrijk vs België – aftrap om 20.00 uur, New York Stadium

vrijdag 15 juli

Groep A: Noord-Ierland – Engeland – aftrap om 20.00 uur, St Mary’s

Groep A: Oostenrijk vs Noorwegen – aftrap om 20.00 uur, Brighton and Hove. Community Stadium

Groep D: IJsland vs Frankrijk – aftrap om 20.00 uur, New York Stadium

Groep D: Italië vs België – aftrap om 20.00 uur, Manchester City Academy Stadium

knock-out fase

Kwartfinale

woensdag 20 juli

Kwartfinale 1: Winnaar Groep A v Runner-up Groep B – aftrap om 20.00 uur, Brighton and Hove Community Stadium

donderdag 21 juli

Kwartfinale 2: Groep B winnaars v Groep A runners-up – aftrap om 20.00 uur, London Community Stadium

vrijdag 22 juli

Kwartfinale 3: Groep C winnaars v Groep D runners-up – aftrap om 20.00 uur, Leigh Sports Village

Kwartfinale 4: Winnaars Groep D tegen tweede plaats Groep C – aftrap om 20.00 uur, New York Stadium

Halve finales

dinsdag 26 juli

Halve finale 1: Winnaar kwartfinale 1 v Winnaar kwartfinale 3 – aftrap om 20.00 uur, Bramall Lane

woensdag 27 juli

Halve finale 2: Winnaar kwartfinale 2 v Winnaar kwartfinale 4 – aftrap 20:00, Stadium MK