Engeland vs België LIVE: resultaten en eindstand terwijl het doelpunt van Jude Bellingham een ​​gelijkspel op Wembley redt

Declan Rice herinnerde zich de ‘nervositeit’ die het Engelse team in zijn greep had toen hij zich voorbereidde om het land aan te voeren

Het late doelpunt van Jude Bellingham redde Engeland van een tweede opeenvolgende nederlaag op Wembley, terwijl de ploeg van Gareth Southgate een 2-2 gelijkspel tegen België wist te redden.

De Three Lions stonden op een achterstand met twee doelpunten van Youri Tielemans nadat België twee verdedigende fouten maakte in de eerste helft, maar Bellingham maakte gelijk met de laatste trap van de wedstrijd nadat Engeland de tweede helft domineerde.

Aston Villa-middenvelder Tielemans scoorde tweemaal voor rust, waarbij hij eerst de slechte bal van doelman Jordan Pickford strafte, voordat de perfecte voorzet van Romelu Lukaku zijn tweede opleverde na de fout van Lewis Dunk.

Ivan Toney scoorde vanaf de strafschopstip zijn eerste doelpunt voor Engeland om gelijk te maken in de eerste helft, maar Bellingham zag twee kansen missen terwijl ook Phil Foden nipt naast schoot.

En het doorzettingsvermogen van Bellingham wierp zijn vruchten af ​​toen de middenvelder van Real Madrid in de 95e minuut gelijk maakte. Volg vanavond live updates van Engeland versus België op het liveblog, nu het nog kan Ontvang hier de laatste noteringen en tips voor de wedstrijd:

1711493554

De nieuwe rol van Jude Bellingham in Engeland brengt veranderingen in de plannen van Gareth Southgate voor de euro

Op een avond waarop Jude Bellingham mogelijk zijn status als jongste middenvelder ooit van Engeland verliest, heeft hij nog steeds het laatste woord.

Een avond vol grillige afwerkingen van de topscorer van Real Madrid eindigde met de zekerste schoten, die in de benedenhoek krulden voor de gelijkmaker tegen België in de 95e minuut: Bellingham heeft vaak een gevoel voor dramatiek en, om een ​​nederlaag te voorkomen, de tweede van Engeland in vier wedstrijden . De volgende dag scoorde hij pas zijn derde internationale doelpunt.

Als er voor het eerst een glimp van de toekomst kwam van Kobbie Mainoo, met zijn behendige aanraking en fijne vermogen om tegenstanders te ontwijken, zag Engeland bij zijn eerste internationale optreden wat de Bernabeu het grootste deel van het seizoen had gezien: Bellingham de doelpuntenmaker.

Wil Kasteel26 maart 2024 22:52

1711579551

Het indrukwekkende debuut van Kobbie Mainoo komt net op tijd om Engeland een ‘andere’ euro-optie te geven

Jude Bellingham was plotseling de ‘oude kop’ op het Engelse middenveld, en nadat hij een laat gelijkspel tegen België had gered, was zijn volgende aanraking op Wembley het zorgen voor een gevoel van kalmte. “Ik weet hoe moeilijk het is als mensen veel druk op je uitoefenen, dus ik wil geen olie op het vuur gooien”, begon hij. Maar Bellingham wist ook wat hij zag. ‘Hij was goed vanavond,’ zei hij. “Hij is duidelijk een briljante speler en hij zal een geweldige toekomst hebben bij Manchester United en hopelijk ook bij Engeland.”

Kom Kobbie Mainoo binnen. De woorden van Bellingham zijn belangrijk nu het gesprek rond de 18-jarige middenvelder en zijn kansen op deelname aan het EK van deze zomer naar de volgende fase gaan in een buitengewone escalatie. Dit waren verre van ideale omstandigheden om aan je eerste wedstrijd in Engeland te beginnen: een zwaar, vochtig veld, een ongeduldig en bezorgd Wembley-publiek, een onrustig en onsamenhangend Engels team. Of Mainoo nu schittert of worstelt, op 18-jarige leeftijd is het te vroeg in zijn carrière als senior om zijn vooruitzichten op slechts één avond te beoordelen.

Maar Mainoo was absoluut uitstekend tegen België, waarbij kwaliteiten van balgevoel en kalmte naar voren kwamen en iets anders en spannends werd aangeboden op een Engelands middenveld dat aan de vooravond van wereldklasse staat.

Jamie Braidwood27 maart 2024 22:45

1711495023

Wanneer wordt de Engelse selectie voor het EK 2024 bekend gemaakt?

Maar nu een aantal spelers buitenspel staan ​​vanwege een blessure, waaronder Trent Alexander-Arnold, Luke Shaw, Reece James, Kieran Trippier, Marc Guehi en Callum Wilson, moet Southgate nog veel beslissingen nemen voordat hij zich op zijn gemak voelt. in zijn laatste 23 spelers voor het toernooi.

De vermindering van het aantal spelers van de 26 die tijdens de laatste twee grote toernooien was toegestaan, betekent dat het onwaarschijnlijk is dat Southgate zal wedden op spelers die hun conditie niet hebben bewezen aan het einde van het seizoen, nu de Premier League op zondag 19 mei eindigt.

Hier is alles wat je moet weten over de ploegaankondiging.

Wil Kasteel26 maart 2024 23:17

1711492095

Het oordeel van Engelse spelers als Jordan Pickford en de fouten van Lewis Dunk bleken nadelig tegen België

De Three Lions domineerden het grootste deel van de wedstrijd, maar kwamen bij de rust op achterstand, waarbij de gelijkmaker van Ivan Toney ingeklemd zat tussen twee verhinderde Youri Tielemans-goals.

Phil Foden, Ivan Toney en Kobbie Mainoo hadden na rust allemaal kansen op de gelijkmaker, maar pas in de vijfde van de vier extra minuten vond Engeland gelijkheid, waarbij Bellingham scoorde na briljant werk van Ollie Watkins en James Maddison die de leiding behielden. levende bal.

Dit voorkwam dat Gareth Southgate meerdere thuisnederlagen leed, waarbij de Engelse baas zich nu volledig concentreerde op zijn selectie voor het EK van 2024.

Hier is de beoordeling van de spelers op Wembley.

Wil Kasteel26 maart 2024 22:28

1711492003

(FA via Getty Images)

Wil Kasteel26 maart 2024 22:26

1711491567

Ivan Toney hoopt dat hij indruk maakt

Ivan Toney sprak na de wedstrijd nadat hij zijn eerste doelpunt had gescoord in een shirt van Engeland tegen België.

“Het was heel bijzonder om een ​​doelpunt te scoren”, zei hij. Het zou een beetje teleurstellend zijn als we verloren, maar gelukkig speelden we gelijk. Ik heb het gevoel dat we iets verdienen.

“Ik moet altijd kalm blijven op de strafschopstip, dat doe ik altijd, neem de tijd en draag de bal. Ik zag dat de keeper probeerde naar buiten te komen en mij van het veld te gooien, maar ik bleef kalm, liet de keeper voor mij werken en stopte hem in het net.

“Ik hoop dat ik dat doe (indruk maken). Ik probeer altijd hard te werken, zelfs als ik niet speel. Ik steun de spelers altijd, zoals ik altijd zeg: het is een vriendschappelijke competitie, ik wens hem (Ollie Watkins) het beste elke keer dat hij op het veld komt.

Maar ik heb het gevoel dat ik het goed heb gedaan vandaag en hopelijk heb ik genoeg gedaan om mijn naam op het EK te krijgen.”

Wil Kasteel26 maart 2024 22:19

1711491234

FULLTIME: Engeland 2-2 België

Engeland leed bijna een tweede nederlaag op rij op Wembley, maar terugkijkend op de prestatie is er veel om over te juichen.

De Three Lions waren een dominante ploeg, creëerden veel goede kansen en vernietigden verschillende keren de Belgische achterlijn.

Uiteindelijk was het hun finish die hen in de negentig minuten in de steek liet, evenals twee verdedigende fouten die tot beide doelpunten van Youri Tielemans leidden.

Mensen als Jarred Bowen, Ivan Toney en Kobbie Mainoo gaven de fans ook genoeg om over naar huis te schrijven, wat aantoont dat er diepgang is die verder gaat dan het grote talent van Engeland.

Wil Kasteel26 maart 2024 22:13

1711490333

Wil Kasteel26 maart 2024 21:58

1711489514

Jude Bellingham redde een gelijkspel in de laatste seconde op Wembley en ontzegde België een eerste overwinning in Engeland.

De Three Lions domineerden een groot deel van de wedstrijd, maar raakten bij rust op achterstand, waarbij de gelijkmaker van Ivan Toney ingeklemd zat tussen twee verhinderde Youri Tielemans-goals.

Phil Foden, Ivan Toney en Kobbie Mainoo hadden na rust allemaal kansen om de gelijkmaker te maken, maar het duurde de vijfde van vier extra minuten om gelijkheid te vinden, waarbij Bellingham scoorde na briljant werk van Ollie Watkins en James Maddison de bal levend hield. .

Wil Kasteel26 maart 2024 21:45

1711489248

DOEL! Engeland 2-2 België

90+5 minuten: DOEL! ENGELAND HEEFT HET BEHOUDEN!

Jude Bellingham bewees dat zijn volharding zijn vruchten had afgeworpen toen hij scoorde in de vijfde minuut van de vier extra minuten.

De laatste trap van de wedstrijd ontzegde België de eerste overwinning in Engeland.

Wil Kasteel26 maart 2024 21:40