Ralf Rangnick wint zijn debuut tegen Kroatië! Frankrijk verliest schokkend – SOCCER INTERNATIONAL

Wat een begin!

Eerste wedstrijd, eerste overwinning! Bij zijn debuut als bondscoach van Oostenrijk versloeg Ralf Rangnick Kroatië met 3-0.

De doelpunten werden gemaakt door voormalig Bundesliga-professional Marko Arnautovic (41e minuut), Michael Gregoritsch van FC Augsburg (54e) en Marcel Sabitzer van Bayern (57e).

00:52

Vurige Ember Presentatie
Speelt Lewandowski binnenkort in DEZE trui?

Bron: Stats Perform / Barça TV

Nadat hij zich aan het eind van het jaar onder Franco Foda niet kwalificeerde voor het WK in Qatar, moet de 63-jarige Rangnick Oostenrijk naar een succesvolle toekomst leiden. Vanaf het begin stond de voormalige coach van TSG 1899 Hoffenheim en RB Leipzig opnieuw voor een zware test. Dit werd gevolgd door een wedstrijd tegen Denemarken, wereldkampioen Frankrijk en opnieuw in Denemarken aan het einde van het Nations League-blok.

Verrassend genoeg won Denemarken in groep één met 2-1 (0-0) van Frankrijk. De wereldkampioenen moesten het doen zonder coach Didier Deschamps in Parijs, die vertrok na de dood van zijn vader. Bijna een week na de Champions League-winst met Real Madrid keerde steraanvaller Karim Benzema terug naar het Stade de France en scoorde in de 51e minuut. Andreas Cornelius (68/88) veranderde het duel op het einde met twee goals.

Nederland had in groep vier geen moeite om België met 4-1 (1-0) te verslaan. In Brussel scoorden Steven Bergwijn (40′), Memphis Depay (51’/65′) en Denzel Dumfries (61′) tegen een zwakke Belgische ploeg, wiens verdediging rond Dedryck Boyata van Hertha BSC volledig overrompeld leek in de cruciale situatie.

Daarnaast moest aanvaller Romelu Lukaku al vroeg gewisseld worden vanwege een blessure. Nadat het duel was verlopen, ging hij aanvankelijk liggen en greep hij zijn enkel. Het doelpunt van Michy Batshuayi (90+3) kwam te laat.