Nations League – Moeilijke loting in League A

Het was zaterdagavond de loting in Groep A van de Nations League. In Groep A3 liet 0-0 in een herhaling van de EK-finale van 2021 tussen Engeland en Italië twee speurtochten zien, een voetballende krachtpatser inefficiënt spelend, terwijl parallel Duitsland niet verder kwam dan een teleurstellende 1-1 tegen Hongarije. Het was het vierde gelijkspel op rij voor een schijnbaar weerloze DFB-ploeg die er verward uitzag, vooral in de verdediging. Hongarije kwam op voorsprong via Zsolt Nagy (6′), maar drie minuten later maakte Jonas Hofmann de gelijkmaker (9′). Het had het laatste doelpunt van deze wedstrijd moeten zijn.

De punten worden ook verdeeld in Groep A4: De wedstrijd met de meeste doelpunten van de dag werd geleverd door Nederland en Polen met een 2-2 gelijkspel in Rotterdam. De bezoekers zetten een 2-0 voorsprong in, maar de Oranjes wisten alsnog gelijk te trekken met twee doelpunten in vier minuten tijd van Davy Klaassen en Denzel Dumfries. België stond in de 86e minuut 1-1 toe in Wales.

Engeland, dat na de onrust rond de EK-finale op Wembley een jaar geleden het toeschouwersverbod op Wolverhampton verzilverde en net als Hongarije mazen in de wet gebruikte en 1.400 kinderen met volwassenen het stadion binnenliet, haalt nu in de eerste helft een achterstand in. Nations League-groep speelt drie wedstrijden zonder overwinning met slechts 2 punten. Italië leidt met 5 punten voorsprong op Hongarije (4) en Duitsland (3).

In Groep A4 staat Nederland ruim voor op België en Polen (4 per stuk) met 7 punten, terwijl Wales (1) onderaan staat.

In de B1 competitie zijn er zaterdag twee 3-0 overwinningen behaald. Ierland versloeg de veroveraars van de World Cup play-off Oostenrijk Schotland met 3-0, beiden nu met 3 punten achter op Armenië, achter Oekraïne, dat Armenië versloeg in het alternatieve stadion in Lodz (Polen) en na twee overwinningen standhoudt met 6 punten, met Oekraïne en Schotland spelen elk slechts twee wedstrijden.

In Groep B3 speelden Montenegro en Bosnië-Herzegovina met 1-1 gelijk, terwijl Roemenië met 1-0 won van Finland. Bosnië leidt het klassement met 5 punten, gevolgd door Finland en Montenegro met elk 4 punten, voor Roemenië (3).

In Groep C1 breidde Turkije hun voorsprong uit met een derde overwinning op rij – 2-0 tegen Luxemburg – en heeft nu 9 punten. Verrassend genoeg staat Luxemburg echter tweede met 6 punten boven de Faeröer (3), die Litouwen met 2-1 versloeg om ervoor te zorgen dat de Balts zinloos bleven in de derde groepswedstrijd. Er is tot nu toe geen enkele gelijkspel in deze poule geweest.

De volgende wedstrijd wordt dinsdag gespeeld.