België versloeg Indiase vrouwen met 5-0 in FIH Pro League | Hockey Nieuws

ANTWERPEN (België): Het Indiase damesteam beleefde een onvergetelijke dag op kantoor toen ze zaterdag met 0-5 van België wonnen in de FIH Pro League-clash.
Barbara Nelen (2e minuut), Charlotte Englebert (4e), Abi Raye (19), Stephanie Vanden Borre (23) en Ambre Ballenghien (36) scoorden elk één doelpunt voor de gastheren, terwijl India de gelijkmaker maakte.
De Belgische Barbara zette de gastheren in de tweede minuut op voorsprong toen India de tegenaanval inhaalde en de rechterflank volledig open liet zodat ze comfortabel het net vanaf de verre paal kon vinden.
Twee minuten later verdubbelden de gastheren hun voorsprong via Charlotte. België scoorde bijna het derde doelpunt in de zevende minuut, maar de beslissing werd vernietigd op basis van de beoordeling van India toen de speler van het thuisteam een ​​voetfout in de mond van het doel beging.
België bleef India onder druk zetten met hun aanvallende bewegingen, maar het was Savita, die standhield en een achterstand van twee doelpunten behield na het einde van het eerste kwart.
De gastheren profiteerden van het momentum toen ze het tweede kwart agressief begonnen en het meeste balbezit in de eerste minuten hadden.
De jonge Indiase keeper Bichu Devi, die in het kwartier inviel als invaller, werd vroeg in het kwartier in actie geroepen.
Tijdens de Belgische aanval maakte hij meerdere rebounds, maar Abi Raye wist de derde poging om te zetten en zijn ploeg in de 19e minuut op een 3-0-voorsprong te zetten.
België voegde een vierde doelpunt toe aan hun totaal via Vanden Borre, die in de 23e minuut een strafcorner naar behoren omzette.
De gastheren domineerden het spel en vonden in de 26e minuut nog een korte corner, maar Bichu Devi maakte een briljante redding om de gastheren een poging te ontzeggen om hun score te vergroten.
In blessuretijd verdiende India hun eerste strafcorner van de wedstrijd, maar slaagde er niet in deze om te zetten, waardoor ze aan het einde van de eerste helft met 0-4 achter stonden.
India begon voorzichtig aan het derde kwart en maakte wat beweging op de helft van de tegenstander, maar België reageerde snel en breidde de voorsprong verder uit dankzij de briljante inzet van Ballenghien, die het doel in de 36e minuut rondde.