Eriksen scoort op de return van Parken Stadion; Italië, Engeland winnen

“Welkom terug Christian” staat op het gigantische spandoek van Deense fans in het Parken Stadium-gedeelte.

Christian Eriksen naar buiten zien lopen in een Deens shirt, in hetzelfde stadion in Kopenhagen waar hij negen maanden geleden een hartaanval kreeg, is reden genoeg voor fans van het nationale team om dinsdag te genieten van de grote vieringen.

Hij deed meer dan dat.

De grootste toejuiching in de 3-0 overwinning van Denemarken op Servië in een emotionele internationale vriendschappelijke wedstrijd kwam in de 58e minuut, toen Eriksen met zijn rechtervoet naar binnen sneed en vanaf de rand van het strafschopgebied naar de goal schoot. Hij stormde met zijn vuisten op de menigte af en knielde in tomeloze opwinding neer.

Het was Eriksens eerste optreden in Parken sinds hij daar bijna flauwviel tijdens een wedstrijd tegen Finland op het Europees kampioenschap, en hij werd met uitbundige gejuich begroet door de fans toen hij het team van Denemarken naar buiten leidde voor een vriendschappelijke wedstrijd als aanvoerder.

Ook hij kreeg een staande ovatie toen hij in de 80e minuut werd gewisseld en – uiteraard – enkele minuten later tot man van de wedstrijd werd uitgeroepen onder meer gejuich van het publiek.

Eriksen beleeft een opmerkelijke internationale comeback, kort nadat hij terugkeerde naar het clubvoetbal met Brentford in de Premier League nadat hij een implanteerbare cardioverter-defibrillator had laten plaatsen.

Hij scoorde ook twee minuten nadat hij zaterdag in de rust inviel tegen Nederland in zijn eerste optreden voor Denemarken sinds hij instortte.

Joakim Mhle en Jesper Lindstrm waren de andere doelpunten voor Denemarken tegen Servië in de clash tussen de teams op weg naar het WK aan het eind van het jaar.

Donnarumma’s fout

Europees kampioen Italië zal niet in Qatar zijn, na een schokkend verlies tegen Noord-Macedonië in de play-offs van de halve finale van de WK-kwalificatie van vorige week, en begon zijn revalidatie met een 3-2 overwinning op Turkije.

Gianluigi Donnarumma werd zwaar bekritiseerd voor het doelpunt van Noord-Macedonië en hij was opnieuw schuldig aan de twee goals van Turkije. Het schot van Cengiznder kruiste zijn benen op de dichtstbijzijnde paal met minder dan vier minuten en hij leek Serdar Dursun niet op te merken, die laat in de wedstrijd van dichtbij binnenschoot.

Donnarumma maakte het echter goed met twee fantastische reddingen en herinnerde zich precies waarom hij wordt beschouwd als een van de beste keepers ter wereld.

Een sterk veranderd Italiaans team nam halverwege de eerste helft de echte voorsprong en maakte gelijk toen Bryan Cristante in de 35e minuut een vrije trap van Cristiano Biraghi binnenkopte.

De Azzurri draaiden de zaken vier minuten later volledig om toen Giacomo Raspadori een steekpass ophaalde, een verdediger negeerde en de finish recht in de achterkant van het net schoot.

Raspadori, die eerder nog maar één keer scoorde voor Italië, sloeg in de 69e minuut opnieuw toe met een schot van dichtbij in de benedenhoek nadat Biraghi een voorzet had gevonden.

MAGUIRE JEERED

Harry Maguire werd uitgejouwd door enkele Engelse fans tijdens de 3-0 overwinning van zijn ploeg op Ivoorkust met 10 man in het Wembley Stadium.

De centrale verdediger van Manchester United heeft een teleurstellend seizoen achter de rug op clubniveau, maar heeft een solide prestatie geleverd voor zijn nationale team en hielp slechts acht maanden geleden de finale van het EK te bereiken.

Ollie Watkins, Raheem Sterling — aanvoerder van Engeland voor de wedstrijd — en Tyrone Mings scoorden, waarbij Ivoorkust werd gehinderd door de rode kaart van rechtsback Serge Aurier in de eerste helft voor twee gele kaarten, want het was 1-0.

BERGWIJN OPNIEUW AANVAL

Steven Bergwijn scoorde zijn derde doelpunt in twee wedstrijden en bezorgde Nederland een 1-1 gelijkspel tegen Duitsland, nadat Thomas Mueller de bezoekers op voorsprong had gebracht in de Johan Cruijff Arena.

Mueller sloot een dominante eerste helft voor Duitsland af toen hij vlak voor rust op doel schoot nadat een voorzet van Jamal Musiala achter Kai Havertz belandde en uitnodigend gleed voor de Bayern München-veteraan.

Bergwijn, die zaterdag tweemaal scoorde tegen Denemarken, kwam als invaller in de tweede helft in het spel en maakte de gelijkmaker met een krachtige volley nadat Denzel Dumfries de bal in het net kopte.

GIROUD EYE RECORD

Titelverdediger Frankrijk had de volledige controle tegen Zuid-Afrika, een afnemende kracht op het Afrikaanse continent, en pakte een 5-0 overwinning toen Kylian Mbappé tweemaal scoorde in de noordelijke stad Lille.

AC Milan-aanvaller Olivier Giroud scoorde zijn 48e internationale doelpunt en is nu drie verwijderd van Thierry Henry’s record van 51 voor Frankrijk. Wissam Ben Yedder en Matteo Guendouzi staan ​​ook op het wedstrijdformulier.

Mbappé zette de gastheren op voorsprong met een prachtig curlingschot vanaf de rand van het strafschopgebied in de verre bovenhoek en zorgde voor een doelpunt in de tweede helft vanaf de penaltystip.

SPAANS cruiseschip

Spanje won met 5-0 in een vriendschappelijke thuiswedstrijd tegen IJsland, terwijl coach Luis Enrique voorafgaand aan het WK bleef experimenteren.

lvaro Morata scoorde tweemaal in de eerste helft en Yéremy Pino en Pablo Sarabia — tweemaal — voegden doelpunten toe in de tweede helft om de gemakkelijke overwinning van Spanje op A Coruña veilig te stellen.

Morata was de enige speler die in de basis bleef staan ​​nadat de ploeg zaterdag in Barcelona met 2-1 won van Albanië.

BELGI EXPERIMENT

In Brussel beleefde het experimentele team België een comfortabele nacht in een 3-0 overwinning op Burkina Faso.

De Rode Duivels zitten zonder topspelers als Kevin De Bruyne en Romelu Lukaku, want coach Roberto Martinez heeft slechts spelers opgeroepen met minder dan 50 interlands.

Het gebrek aan ervaring van België in de verdediging was schrijnend, maar doelman Matz Sels hield de nul terwijl de gastheren het goedmaakten met een prima aanvallend spel met doelpunten van Hans Vanaken, Leandro Trossard en Christian Benteke.