Troy Parrott blaast de Ierse hoofdstad nieuw leven in met een late staking om Litouwen te verslaan

Internationaal vriendelijk: Republiek Ierland 1 Litouwen 0

RAAK de bal alsof het je niets kan schelen. Superinvaller Troy Parrott zal de rest van het seizoen de bal niet zoeter raken dan zijn fraaie poolracer in de laatste seconden van de zuurverdiende vriendschappelijke overwinning van gisteravond op de dappere kleine vis van Litouwen

Wat een briljant schot om een ​​wedstrijd te winnen. Spits MK Dons kreeg geen geweldige richting vanaf 25 meter, maar zijn snelheid was meer dan genoeg om doelman Dzugas Bartkus in de zetel van zijn broek te laten.

Het was niets meer dan wat Parrott verdiende na het versterken van de wankele aanval van Ierland in het laatste half uur van een zeer saaie ontmoeting die bij lange na niet in de buurt kwam van troostwaarde voor het 2-2 gelijkspel van afgelopen zaterdag met België.

Omdat wedstrijdofficials op de een of andere manier extra minuten vonden in de blessuretijd van vijf minuten, werd de hoopvolle voorzet van Hourihane binnengekopt door de Litouwse verdediging, maar Parrott loerde op de rand van het strafschopgebied. Twee aanrakingen om de bal te behouden, waarna hij een schitterend schot loste om het net te vinden.

Verre van hun beste vorm, verdienden de mannen van Stephen Kenny nog steeds om deze wedstrijd te winnen, ondanks een warm optreden in de eerste helft. De Ierse bank rockte de prestatie in de tweede helft en zag ze enkele goede kansen creëren. Meerdere pogingen eindigden in het Litouwse doel, maar werden wegens buitenspel volledig afgekeurd.

Matt Doherty en John Egan kregen laat in de wedstrijd kansen en het leek erop dat de wedstrijd op een doelpuntloos gelijkspel afstevende – totdat Parrott zijn naam in de schijnwerpers zette net op het moment van zijn dood.

De Ierse manager bracht zes wijzigingen aan in het team dat afgelopen weekend gelijkspeelde met België, waarbij Ryan Manning, Nathan Collins en Dara O’Shea in een heel andere verdediging kwamen, terwijl Conor Hourihane en Alan Browne op het middenveld patrouilleerden in plaats van de vertrekkende Jeff. Hendrick en Josh Cullen.

Naast Collins krijgt Will Keane ook zijn eerste internationale start na verschillende bemoedigende cameo-optredens sinds de Wigan-spits aangekondigd voor Ierland.

De introductie van Keane betekende dat Callum Robinson en man van het moment Chiedozie Ogbene niet echt in het midden kon spelen en in de flank van de Ierse targetman moest gaan werken.

Wat de tegenstanders van gisteravond betreft, Litouwen was alles wat Stephen Kenny in voetballende zin afwees.

De bezoekers van de Ierse hoofdstad, gerangschikt als 137 in de wereld, speelden ongegeneerd met lage blokken, rijgen twee banken in hun 18-yard-box en vochten om tweede ballen, vrije trappen en corners, en waren over het algemeen ingesteld om geen balbezit te hebben.

Ze raakten de bal zelden goed waardoor Hourihane tijd en ruimte had om zijn pass te vinden, maar er was weinig ruimte achter de Litouwse verdediging – en Bartkus, de doelman van de bezoekers, werd in de eerste 45 minuten op geen enkel moment verlengd.

Terwijl Hourihane de bal door het oog van de naald probeerde te krijgen, rende Alan Browne verschillende keren diep in het gebied van de tegenstander, maar de bezoekers weigerden uit positie te worden gehaald.

Ondanks een slechte voorzet in de eerste helft, zette Ryan Manning een aantal gevaarlijke centra in en Nathan Collins speelde agressief en was niet bang om de wedstrijd te pushen, zoals Seamus Coleman deed tegen België.

Ogbene miste energie in zijn benen na hard werken op zaterdag en Callum Robinson daarentegen zorgde bij vlagen niet voor beslissende passes.

Tempo mist de wedstrijd van Ierland slecht met de ontmoeting met België, die naar verwachting altijd interessanter zal zijn dan dit paar vriendschappelijke wedstrijden voorafgaand aan de Nations League-campagne van deze zomer.

In de vijfde ontmoeting tussen beide partijen – en hun eerste vriendschappelijke wedstrijd – verbeterde de thuisploeg in de tweede helft en had de pech om niet eerder de score te openen dan winnaar Parrott.

Direct na de herstart dacht Hourihane zijn tweede interlanddoelpunt te hebben gescoord, maar werd wegens buitenspel afgekeurd. Ogbene had ook de bal in het Litouwse doel maar ook hij werd afgekeurd. Twee juiste beslissingen.

Matt Doherty bleef op de rechterflank naar voren schuiven en zijn schitterende loop in de 57e minuut verdiende het doelpunt, maar Bartkus redde knap.

Er was geen debuut voor Mark Sykes uit Belfast, maar de invallers Parrott, James McClean en Jason Knight presteerden allemaal goed toen ze het gevecht aangingen en het tempo veel beter bepaalden.

John Egan kopte in de 89e minuut binnen na een mooie voorzet van Knight, maar Bartkus maakte opnieuw gelijk.

In de 93e minuut redde Bartkus een poging van Parrott die naar de bovenhoek leek te gaan en Doherty kwam dicht bij de resulterende corner.

De bezoekers hebben het volste recht om te kibbelen over de extra tijd die te laat werd gevonden – maar de Ierse of Parrott-fans zullen geen klachten hebben nadat zijn schitterende schot bijna het net had gevonden en Ierlands ongeslagen reeks verlengde tot acht wedstrijden.

*** HOE ZE RANGSCHIKKEN ***

Kevin Kelleher: Een paar voorzetten werden comfortabel afgehandeld, maar heeft hij genoeg gedaan om van Gavin Bazunu af te komen voor de nummer één trui? Waarschijnlijk niet. 6

Ryan Manning: De verdediger van Swansea City won zijn zesde cap en kreeg het grootste deel van de nacht krijt in zijn schoenen en maakte ook enkele mooie voorzetten. Ga naar de achterste drie nadat O’Shea is getrokken. 6

John Egan: De enige overlevende van de Ierse back drie van de Belgische confrontatie, de Cork-man maakte een aantal uitstekende voorzetten. Soms gefrustreerd en overijverig in aanpakken. Verdomme met een late kopbal. 6.5

Nathan Collins: Zijn vroege debuut, de Burnley-man, zou nooit defensief worden getest, maar interpreteerde zijn rol als rechtsback heel goed. Toont aan dat Ierland weinig verdedigingskracht heeft.6

Dara O’Shea: Het eerste internationale optreden van de West Brom-verdediger sinds hij zijn enkel brak tegen Portugal in Faro. Geen defensieve druk, maar had in balbezit iets beter kunnen worden voordat hij na 62 minuten werd teruggetrokken. 5

Matt Doherty: De Spurs-man zag zijn naam in de schijnwerpers staan ​​na een inspannende run, maar zijn poging met links werd gered. Sommige gameplay-benaderingen zijn erg goed, maar soms flauw. Altijd een dreiging aan de rechterkant. 6.5

Conor Hourihane: Dacht dat hij kort na de herstart de score zou hebben geopend, maar zijn poging werd terecht afgekeurd wegens buitenspel. Goed inhaalbereik als een beetje een stap verwijderd. 6

Alan Bruin: Middenvelder Preston NE is een kwaliteitsspeler. Toonde goede voeten om uit een aantal krappe bochten en een paar keer in het vak van de tegenstander te komen, maar geen sigaren. 6.5

Chiedozie Ogbene: Stel zeer hoge eisen na slechts zeven caps. Tweemaal had de bal in het Litouwse doel maar werd afgekeurd wegens buitenspel. Niet dezelfde lente in zijn pas tegen België. 6

Wil Keane: Keane won zijn eerste start en scoorde dit seizoen 20 doelpunten voor Wigan, maar de Litouwse verdediging is te dicht om indruk te maken. Effectiever dan de bank. 5

Callum Robinson: De West Brom-spits ziet er wat mager uit, maar het spelen van Will Keane past niet echt bij hem. Enkele aardige momenten en blijft de onbetwiste eerste keus in de Ierse aanval. 5

Abonnees:

James McClean: Meer tempo in het Ierse spel brengen en een aantal uitstekende voorzetten plaatsen die een doelpunt hadden kunnen opleveren. Geweldige camping voor Derry-mannen. 7

Sterrenman: Troy Parrott: Mobieler dan Will Keane die de Ierse aanval leek te versoepelen. Pech met een laat schot dat werd gered voordat de bal in de laatste seconden in het net werd gehamerd. 8

Scott Hogan: Heeft de bal in het net, maar wordt afgekeurd wegens buitenspel. 5

Jef Hendrik: Ga in voor Browne in de laatste 10 minuten. 5

Jason Ridder: Brengt meer levendigheid in de Ierse raid. 6