Aanvallend spektakel in Manchester: City verliest nipt van Real

hot topic

27-04-2022 05:11 uur, door Martin Kloth, dpa — artikelen afdrukken E-mail verzenden

Stercoach Pep Guardiola en Manchester City maken een goede kans om weer de Champions League-finale te halen. In een offensief spektakel wonnen de koplopers van de Engelse Premier League de heenwedstrijd in de halve finale tegen Real Madrid 4:3 (2:1).

Vinicius Junior van Real viert zijn doelpunt om er 3-2 van te maken tegen Manchester City.  Mike Egerton/PA Draad/dpa
Vinicius Junior van Real viert zijn doelpunt om er 3-2 van te maken tegen Manchester City. Mike Egerton/PA Draad/dpa

Kevin De Bruyne (2e minuut), Gabriel Jesus (11), Phil Foden (53) en Bernardo Silva (74) verzegelden een nipte voorsprong voor de terugwedstrijd op 4 mei in het Bernabeu Stadion. Karim Benzema (33/82/penalty) met twee goals en Vinicius Junior (55) scoort voor Madrid.

Bernardo Silva (voor) scoort 4-2 voor Manchester City en viert zijn doelpunt.  Martin Rickett/PA Draad/dpa
Bernardo Silva (voor) scoort 4-2 voor Manchester City en viert zijn doelpunt. Martin Rickett/PA Draad/dpa

Na nog geen twee minuten toonde Guardiola zijn vuisten in een vrolijke pose. Na een precieze voorzet van Riyad Mahrez kopte De Bruyne, die het strafschopgebied inreed, de bal in het doel van Real Madrid, waardoor het zijn Belgische partner Thibaut Courtois onmogelijk maakte. Slechts negen minuten later profiteerde Jesus, die voor het laatst vier doelpunten maakte in een 5-1 Premier League-overwinning op Watford FC, van de zwakte van de Spaanse verdediging om er 2-0 van te maken. De Braziliaan won het duel van David Alaba, wiens deelname al lang twijfelde vanwege een spierprobleem.

Kevin De Bruyne (L) van Manchester City neemt de leiding in een 1-0 overwinning op Real Madrid.  Mike Egerton/PA Draad/dpa
Kevin De Bruyne (L) van Manchester City neemt de leiding in een 1-0 overwinning op Real Madrid. Mike Egerton/PA Draad/dpa

Aan de andere kant kregen Real’s aanvallende artiesten rond voormalig wereldkampioen Toni Kroos, regisseur Luka Modric en spits Benzema aanvankelijk geen kans. Manchester blokkeerde slim de ruimte en stopte effectief een spel dat was opgebouwd door de leiders van de Spaanse Primera Division. De kant van coach Carlo Ancelotti speelde na een half uur alleen maar beter door zich op te dringen.

Fabriel Jesus viert zijn doelpunt om de 2-0 voor Manchester City te maken.  Mike Egerton/PA Draad/dpa
Fabriel Jesus viert zijn doelpunt om de 2-0 voor Manchester City te maken. Mike Egerton/PA Draad/dpa

Maar omdat Real in de verdediging slordig bleef reageren, kreeg gastland Manchester goede kansen via Mahrez en Phil Foden. En toen stond Benzema ineens aan de andere kant in zijn 600ste wedstrijd voor Real. De Fransman, die in eerdere speelrondes tegen Paris Saint-Germain en regerend landskampioen FC Chelsea met respectievelijk drie en vier doelpunten beslissend was, zette ondanks de moeilijkheden de voorzet van Ferland Mendy om in doel.

Karim Benzema (rechts) van Real Madrid scoort de 2-1 voor Real Madrid.  Martin Rickett/PA Draad/dpa
Karim Benzema (rechts) van Real Madrid scoort de 2-1 voor Real Madrid. Martin Rickett/PA Draad/dpa

Na rust bleef Alaba in de kleedkamer. De nog steeds niet goed georganiseerde verdediging van Real werd in de 48e minuut om de tuin geleid door Mahrez, die vervolgens de paal raakte. Het volgende schot van Foden werd geblokt door Dani Carvajal op de lijn. In de 53e minuut kreeg de Engelse international de overhand en kopte hij een voorzet van Fernandinho binnen. De Madrilenen reageerden direct: Vinicius spurtte alleen op links vanaf de middenlijn het stadsdoel in en maakte af met een trefzeker laag schot.

Phil Foden (rechts) draait zich voor het doel nadat zijn doelpunt de 3-1 voor Manchester opleverde.  Martin Rickett/PA Draad/dpa
Phil Foden (rechts) draait zich voor het doel nadat zijn doelpunt de 3-1 voor Manchester opleverde. Martin Rickett/PA Draad/dpa

Bernardo Silva herstelde een voorsprong van twee doelpunten met een krachtig schot onder de lat, voordat Benzema nog een penalty voor Real verminderde met een omgezette handpenalty, waardoor de kansen van Madrid in de finale levend bleven.

Phil Foden van Manchester City (rechts) worstelt om de bal tegen Eder Militao van Real Madrid Dave Thompson/AP/dpa

© dpa-infocom, dpa:220426-99-55993/6