Naomi Osaka op cruise control om kruispunt Melbourne te bereiken

Tennis – WTA 250 – Melbourne Summer Set – Melbourne Park, Melbourne, Australië – 4 januari 2022 De Japanse Naomi Osaka in actie in haar laatste 32 wedstrijd tegen Alize Cornet uit Frankrijk REUTERS/Loren Elliott

De Japanse Naomi Osaka bereikte donderdag de kwartfinales van de Melbourne Summer Set door de Belgische Maryna Zanevska in 58 minuten te verslaan.

Topklasse Osaka brak haar Belgische tegenstander twee keer in de eerste set en drie keer in de tweede toen ze Zanevska met 6-1, 6-1 versloeg in de Rod Laver Arena om haar voorbereiding op de Australian Open voort te zetten.

Osaka, dat haar eerste toernooi speelde sinds de US Open in september, was in elke sector te sterk toen ze een duel in de kwartfinale boekte met de Duitse veteraan Andrea Petkovic.

De viervoudig Grand Slam-kampioen trok zich terug uit alle tennis na verlies in de derde ronde van de US Open.

Hij trok zich eerder terug uit de Franse Open en Wimbledon, daarbij verwijzend naar psychische problemen. Osaka speelde op de Olympische Spelen van Tokio voor eigen publiek, maar leed in de derde ronde een schokkende nederlaag tegen de Tsjechische Marketa Vondrousova.

Nadat ze de Franse Alize Cornet in drie sets versloeg in de eerste ronde in Melbourne, zei Osaka dat ze zich weer wilde vermaken op de baan.

Hij leek opgewonden tegen de 82ste Belg, die het grootste deel van zijn carrière op de ITF secundaire tour heeft gespeeld.

Osaka raasde door de eerste set in slechts 28 minuten en had slechts vijf minuten langer nodig om de tweede set te winnen van haar verliezende tegenstander.

Tweede geplaatste Simona Halep was ook ongestoord in haar wedstrijd in de tweede ronde en versloeg mede-Roemeense Elena-Gabriela Ruse met 6-2-6-1.

Halep had, net als Osaka, een voormalige nummer één van de wereld, slechts 61 minuten nodig om Ruse te verslaan en een kwartfinale te boeken tegen Viktorija Golubic.

De als zesde geplaatste Zwitser maakte indruk in haar 6-3, 6-0 overwinning op de Nederlander Lesley Pattinama Kerkhove.