“Mijn doel bij Bollaert is een mooie herinnering”

Voorafgaand aan de ontmoeting tussen FC Nantes en AS Monaco, deze zondag (17:05) in Ligue 1, ging asmonaco.com nieuws halen van Serge Gakpé, langs beide clubs en vandaag op Cyprus. Interview.

Het groeit en komt uit in de Rots. Serge Gakpé arriveerde in 2001 op het trainingscentrum en maakte al zijn bereik in de AS Monaco-jeugdcategorie, voordat hij de trui van het eerste elftal 109 keer (12 goals) droeg van 2006 tot 2011, waarna hij betrokken was bij Nantes. Voorafgaand aan de wedstrijd van zondag tegen de Canarische Eilanden (17:05) onderzocht asmonaco.com de 34-jarige spits, die nu voor Karmiótissa FC speelt, in de tweede divisie van Cyprus. Souvenir.

Het trainingscentrum is altijd mijn beste herinnering omdat we geen tienerjaren hadden zoals andere mensen, dus we creëerden een zeer sterke band met degenen die bij ons waren, omdat we elke dag tegen hen aan wreven. Ik heb alleen maar goede herinneringen aan hem.

Serge GakpeVoormalig AS Monaco-spits

Hallo Serge. Hoe was je avontuur op Cyprus, waar je sinds 2019 vooruitgang hebt geboekt?

Na twee jaar bij Apollon Limassol tekende ik dit jaar bij een tweedeklasserteam genaamd Karmiótissa. Dit is een club die vorig seizoen tot de elite behoorde en die wil herstellen. Ik had deze zomer een verzoek om ergens anders heen te gaan, maar met mijn familie wilden we in Limassol blijven en blijven omdat het daar erg goed is, en afgezien daarvan vond ik de uitdaging van deze sport, dus het is er allemaal. En tegelijkertijd lanceerden we samen met mijn vrouw kledingverkoopsite voor meerdere merken (unfolloworld.com), en straks zal ik er mijn eigen regel in invoegen. Ook hebben we een aantal weken geleden een showroom ingericht in Monaco. Ik anticipeer dan ook een beetje op mijn pensioen, met de ene voet in het voetbal en de andere in mijn omscholing. Het lichaam bepaalt wanneer ik stop. Voor nu voel ik me goed en heb ik plezier. Als we het einde bereiken, denk ik dat we het weten.

Over Monaco gesproken, welke herinneringen heb je aan je aankomst in het trainingscentrum in 2001?

Het trainingscentrum is altijd mijn beste herinnering omdat we geen tienerjaren hadden zoals andere mensen, dus we creëerden een zeer sterke band met degenen die bij ons waren, omdat we elke dag tegen hen aan wreven. Ik heb alleen maar goede herinneringen aan hem. Bovendien zijn veel spelers uit mijn promoties professionals geworden. We weten dat de kwaliteit van Monegaskische trainingen optimaal is.

Heb je contact met enkele middenvelders?

Ja, natuurlijk zijn de meesten van ons nog steeds aan het discussiëren, bijvoorbeeld met Nicolas Maurice-Belay, Yannick Sagbo, Thomas Mangani… Nu, met sociale netwerken, is alles gemakkelijker, we communiceren, we wisselen berichten uit, …

Didier Deschamps was de eerste die je integreerde in een profgroep, in een team met veel grote namen. We kunnen ons voorstellen dat het heel indrukwekkend moet zijn…

Als kind was het nog best lastig omdat er veel grote namen in de kleedkamer zaten. Als je aankomt, vraag je je af hoe het zal aflopen, maar het helpt echt omdat je rechtstreeks van de ouderen leert en het is onbetaalbaar. Het zorgt ervoor dat je je sneller ontwikkelt. Iedereen was heel goed met me en verwelkomde me heel goed, vooral Patrice Evra, Lucas Bernardi of Jérémy Ménez die dit onlangs ook hebben meegemaakt. Didier Deschamps troostte me onmiddellijk en drong er bij mij op aan, net als andere jongeren, om vooruit te gaan, ook al vertrok hij kort na mijn integratie in de beroepsgroep. Maar dit onderdeel is heel goed verlopen.

Van alle geweldige spelers waarmee je hebt gewerkt, welke markeren jou het meest?

Yaya Touré! Hij is een monster, hij weet alles te doen. Dat is echt iets. Er zijn ook Nen en Jérémy Ménez die technisch erg sterk zijn. Maar als ik er maar één zou moeten noemen, dan zou het Yaya zijn.

Omdat ik dacht dat ik niet aan het spelen was, heb ik de avond ervoor in het hotel mijn vlecht verwijderd om mezelf te wassen, terwijl ik mezelf voorhield dat ik dat niet zou zien. Probleem, het ging niet zoals ik had gepland en ik ging het veld in met een enorm afro-kapsel (lacht)!

Serge GakpeVoormalig AS Monaco-spits

In januari 2006 speelde je je eerste wedstrijd in de Ligue 1 tegen Lens… en je scoorde je eerste doelpunt! Het moet een geweldig gevoel zijn…

Absoluut, vooral omdat ik dit spel helemaal niet had verwacht. Het was de eerste vereniging die in de aanval ging voor Marco Di Vaio en Christian Vieri, die in de winterse transferperiode arriveerden, dus ik dacht dat ik voor deze wedstrijd op de tribune zou zitten. Maar ze waren een beetje ziek voor de vergadering, dus Francesco Guidolin begon me. Uiteindelijk denk ik dat het me heeft geholpen om mezelf niet onder druk te zetten, om de vorige game niet in mijn hoofd te spelen. En op een goede diepe bal van Olivier Veigneau, met wie ik coachte, ging ik het doel in en liet ik de bal tussen de benen van Charles Itandje glijden. Het is een mooie herinnering, in het bomvolle Bollaertstadion.

Voor deze primeur in Ligue 1 heb je ook een enigszins origineel kapsel in vergelijking met de gebruikelijke …

(Gelach) Dat is waar. Omdat ik dacht dat ik niet aan het spelen was, heb ik de avond ervoor in het hotel mijn vlecht verwijderd om mezelf te wassen, terwijl ik mezelf voorhield dat ik dat niet zou zien. Probleem, het ging niet zoals ik had gepland en ik ging het veld in met een enorm afro-kapsel (lacht)!

Als ik terugkeer naar Frankrijk, vind ik het altijd leuk om de jongens van AS Monaco te zien en langs te gaan bij het trainingscentrum. Het is altijd een plezier om terug te komen.

Serge GakpeVoormalig AS Monaco-spits

In mei 2008 had je een zware blessure en kon je nooit echt je plek in het team terugkrijgen. We kunnen ons voorstellen dat het spijtig is…

Dit is de enige spijt die ik heb van mijn tijd in Monaco. Ik was bijna tien maanden out en bij Monaco kwamen er in elke transferperiode goede spelers. Dus als je tien maanden weg bent, is het heel moeilijk om terug te komen, vooral als je jong bent. Weten wat te doen na je blessure en hoe te werken met een veranderend lichaam zijn dingen die ik nog niet onder de knie heb. Dus daarna is het een beetje ingewikkelder, maar dit is het leven van een voetballer.

Dan speel je in Frankrijk, maar ook in Italië en België. Hoe heb je deze ervaring in het buitenland aangepakt?

Na Monaco tekende ik in januari 2011 voor Nantes en het was alsof ik aan een tweede carrière begon. In het voetbal gaat het snel, alles wat je eerder deed is verleden tijd, dus je moet opnieuw beginnen en weer op het goede spoor komen, wat mij is gelukt. Daarna ging ik naar Italië (Genua, Atalanta Berggame, Chievo Verone), België (Standard de Liège, Cercle Brugge) en een seizoen in Amiens, voordat ik de zon vond in Limassol. Na Brugge en Amiens heb ik het nodig (lacht)!

Volg je de Ligue 1 en vooral AS Monaco nog steeds?

Natuurlijk. Ik heb vooral de wedstrijd tegen PSG gezien, waar Monaco echt iets deed. Ik volg vooral de clubs waar ik ben geweest, Monaco en Nantes. Maar toen ik terugkeerde naar Frankrijk, was ik nog steeds erg blij om de jongens bij AS Monaco te zien en te stoppen bij het trainingscentrum. Het is altijd een plezier om terug te komen.

Rob Kardashian

"Certified introvert. Devoted internet fanatic. Subtly charming troublemaker. Thinker."

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.