Matt O’Riley bouwt Celtic momentum op voor Rangers terwijl hij nadenkt over ‘gek’ debuut in Denemarken

Celtic-ster Matt O’Riley vloog zondag binnen voor het duel met Rangers na een onvergetelijk debuut voor Denemarken.

De spelmaker keert terug naar Glasgow om zich voor te bereiden op de reis naar Ibrox met een gewaardeerd souvenirshirt dat in zijn huis past en de steun van zijn nieuwe coach Jesper Sorensen om door te breken in de seniorenselectie van het land voor het WK 2022 in Qatar.

O’Riley was erg trots op de aanwezigheid van zijn familie toen hij zijn eerste optreden van Denemarken Onder-21 van de bank maakte in hun gelijkspel met België.

Ace Parkhead heeft een grote indruk gemaakt op zijn coach en teamgenoten tijdens de openingsweek, waarbij de ploeg zijn trouw heeft gezworen.

O’Riley zette zichzelf perfect op het podium door de taal te spreken en het volkslied te zingen voordat hij zijn buiging maakte met nog 20 minuten te gaan in de MCH Arena in Herning, de thuisbasis van Champions League-veroveraars Celtic FC Midtylland.

Het was een avond die hij nooit zal vergeten, zoals hij zei: “Het was mijn eerste wedstrijd, dus ik moest de trui zeker mee naar huis nemen en in mijn kamer hangen.

“Dat is iets wat ik me de rest van mijn leven zal herinneren. Nu ben ik pas 21 jaar oud, dus misschien komt er een wedstrijd van het internationale seniorenteam, waar ik ook op terug kan kijken.

“Het is goed om het volkslied te horen. Misschien niet veel mensen in het stadion, maar het is nog steeds goed. Misschien kan ik het ooit in een groter stadion doen, het zal echt wild zijn.

“Ik deed mee met het zingen van het volkslied. Er zijn misschien dingen die ik niet perfect weet, dus dat is ook iets wat ik moet leren.

“Ik wil in het nationale team geen persoon zijn die geen Deens spreekt, dus ik zal mijn best doen.

“Toen ik terugkeerde naar Schotland, sprak ik ook Deens met mijn moeder. Mijn oma komt ook binnenkort, dus ik zal ook Deens met haar spreken. Dus over een jaar of twee is mijn Deens bijna perfect, wat geweldig is.

“Dit is goed voor hen [family]. Ik heb mijn neef misschien vier of vijf jaar niet gezien, dus het is een tijdje geleden.

“Ik ben Deens, maar mijn familie is puur Deens, dus voor hen is het absoluut te gek dat ik in het nationale team zit.

“Mijn debuut was prima. Ik was misschien een beetje nerveus voor de wedstrijd, maar toen ik binnenkwam was het gewoon een normale wedstrijd. Ik had ook enkele goede kansen waar ik met een beetje geluk kon scoren.

“Ik denk dat België een beetje geluk heeft gehad, want we speelden echt heel goed. Ook in de laatste 20 minuten kregen we een aantal goede kansen, dus het was wel een beetje vervelend dat we niet wonnen, maar het was toch een goede prestatie.”
Baas Sorensen is erg onder de indruk van de impact die de Keltische ster op zijn eenheid heeft gehad.

Naast zijn voetbalkwaliteiten wees de coach ook op de persoonlijkheid van de speler als belangrijkste reden voor zijn vlotte integratie.

Sorensen voegde toe: “Hij was een wijze en leuke jonge man die veel nadacht en een sterke wil had. Hij heeft veel gedaan om zo goed mogelijk in de ploeg te integreren.”

De Onder-21-manager had voor de wedstrijd in het openbaar gesproken over het vermogen van O’Riley om zich aan het eind van het jaar een weg te banen naar het seniorenteam voor het WK.

Sorensen zegt dat hij genoeg spelers in zijn team heeft die zouden kunnen opstappen in het topteam van Kasper Hjulmand en dat de Parkhead-ster hun gelederen zou kunnen vervoegen.

Clubbaas Postecoglou heeft ook duidelijk gemaakt dat dit een doel is dat de middenvelder de komende maanden moet nastreven terwijl hij zich ontwikkelt bij Parkhead.

Sorensen duwde O’Riley in de wedstrijd met nog 20 minuten te gaan en zei: “Het werkte heel goed en we namen de wedstrijd weer in handen. Het is jammer dat we er uiteindelijk niet van hebben kunnen profiteren.”

O’Riley heeft nu de kans om nog een statement te maken met een groot optreden tegen Rangers op Ibrox op zondag.

Celtic kan zes punten voorsprong hebben op hun rivalen in de vlaggenstrijd met nog maar zes wedstrijden te gaan als ze hun overwinning van vorige maand herhalen.

O’Riley was het stralende licht in een 3-0-succes dat het soort vertoning produceerde waardoor Sorensen hem in de eerste plaats koos.

Nog een sprankelende show, Old Firm zal zijn geloofsbrieven verder opkrikken en de voormalige MK Dons-ster schuwt het feit niet dat hij aan Qatar denkt terwijl hij op jacht is naar trofeeën in East End in Glasgow en probeert zijn stempel te drukken wanneer de club terugkeert naar Europa . competitie begin volgend seizoen.

Sorensen gelooft dat het mogelijk is en O’Riley zei: “Hier zitten een aantal zeer getalenteerde spelers in [Under-21]en sommigen van hen dromen er misschien van om te vechten om in het WK-team te komen. Ik denk ook dat ze de kwaliteit hebben.

“Ten eerste moet ik het goed doen voor Celtic en het Under-21-team, en als ik geluk heb, doe ik misschien mee.”

Christiaan Huygens

"Ongeneeslijke alcoholfan. Trotse webbeoefenaar. Wannabe gamer. Muziekfanaat. Explorer."

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.