Jude Bellingham scoort last-minute doelpunt om Engeland te redden van de nederlaag tegen België – 5 gesprekspunten

ENGELAND 2-2 BELGIË: Jude Bellingham scoort met de laatste trap van de wedstrijd en claimt een gelijkspel voor de Three Lions nadat twee verdedigende fouten België op weg naar de overwinning leken te hebben gezet

Jude Bellingham scoorde op het laatste moment de gelijkmaker voor Engeland

Jude Bellingham scoorde met de laatste trap van de wedstrijd om het gelijkspel van Engeland tegen België te redden.

Baas Gareth Southgate voerde zaterdag een aantal wijzigingen door na de nederlaag tegen Brazilië. Maar zijn ploeg was in de eerste tien minuten op zee en kwam op achterstand toen de onbedoelde pass van Jordan Pickford werd weggepikt en Youri Tielemans de bal in de benedenhoek schoof.

Ivan Toney bracht de gastheren weer op gelijke hoogte met een strafschop in de 17e minuut, voordat een doelpunt van Jarrod Bowen werd afgekeurd wegens buitenspel. Maar België herwon de leiding nadat de fout van Lewis Dunk Romelu Lukaku erdoorheen stuurde voordat Tielemans op briljante wijze zijn tweede plaats behaalde.

Engeland stond na rust bovenaan en ze maakten uiteindelijk gelijk toen Bellingham scoorde in de laatste seconden van de blessuretijd. Hier kijkt Mirror Football naar de belangrijkste gespreksonderwerpen van de spannende trekking.

Toney zette zijn claim in

Nadat Ollie Watkins teleurgesteld was over zijn kansen om zijn claim op het EK te verdedigen na de nederlaag tegen Brazilië, greep Ivan Toney zijn eigen kans om indruk te maken. De Brentford-speler was briljant vooraan en scoorde bijna in minder dan een minuut.

Hij slaagde erin om na 17 minuten in de wedstrijd een doelpunt te scoren en daarbij een penalty te winnen. Hij plaatste zijn lichaam tussen Jan Vertonghen en de bal, en de voormalige Spurs-man bracht hem neer om de penalty weg te geven.

Het vertrouwen dat de Engelse ploeg in Toney had, kwam toen volledig tot uiting toen zijn teamgenoot de bal overhandigde voor een penalty. Hij stuurde het naar behoren om de gelijkmaker te maken en bleef indrukwekkend verdedigend spel leveren om zichzelf te vestigen als de plaatsvervanger van Harry Kane.

DEEL UW INFORMATIE! Wie was de man van de wedstrijd in de wedstrijd van Engeland tegen België? Laat je opmerking beneden achter.