Ismaila Coulibaly opent zich over de onzekere toekomst van Sheffield United als ‘Belgische club geïnteresseerd’

Ismaila Coulibaly heeft voor het eerst gesproken over de onzekere komende maanden. De 21-jarige middenvelder, die in de zomer van 2020 tekende voor Sheffield United, speelde de afgelopen twee seizoenen bij United World’s zusterclub Beerschot.

Het was oorspronkelijk een lening voor drie seizoenen, maar de degradatie van de Antwerpse club naar 1B heeft zijn visumkwalificatie voor het land in gevaar gebracht. Blades-baas Paul Heckingbottom heeft hem opgeroepen om die punten te verdedigen en heeft hem uitgedaagd voor een plek in zijn selectie voor het komende seizoen.

De Maliër zal deel uitmaken van de plannen voor het seizoen van United en zal de kans krijgen om indruk te maken voordat Heckingbottom een ​​beslissing neemt over wat hij vervolgens gaat doen.

LEES MEER: Sheffield United transfer standpunt als rivalen Burnley verhuizen naar Championship topdoel

Een van die divisies is de Belgische Jupiler Pro League, waar het naam heeft gemaakt met Beerschot. Hij zei dat een club uit die divisie hun interesse kenbaar had gemaakt en zei dat het nogal een verrassing was.

In een interview met Lokale krant Beerschot de Gazet van Antwerpenhij zei: “Ik train hier sinds donderdag. In maart mocht ik hier een week aan meedoen.

“Ik heb een open relatie met trainer Paul Heckingbottom. Maar het is me eigenlijk helemaal niet duidelijk of deze club nog toekomst in mij ziet. Door de degradatie van Beerschot kwam er plots een einde aan mijn driejarige huurperiode.

“Daarom ben ik nu in Engeland. Je moet weten dat na dit seizoen mijn contract afloopt. Dus ik hoop dat ik de kans krijg om hier te spelen, anders word ik verkocht.

Ik zou het heel raar vinden [another loan]. Welke clubs lenen nu na dat seizoen spelers gratis uit?

“Ik wil niet geleid worden en alleen maar om opheldering vragen. En ik mis ook het respect dat ik bij Beerschot kreeg. Iedereen bij Beerschot mag me heel graag, het is hier cooler en zakelijker.”

“Bijna alle Belgische topclubs hebben mijn makelaar gevraagd. AA Gent is heel concreet, maar Sheffield United lijkt vertraging op te lopen. Ik heb er spijt van.”

LEES VOLGENDE

Laatste transfer van Sheffield United aangezien Paul Heckingbottom actie wil na positief gesprek

De nieuwste Jack O’Connell en hoe dicht hij is bij het maken van Sheffield United back

Sheffield United van Paul Heckingbottom daagt Ismaila Coulibaly uit na het nemen van een belangrijke beslissing

Sheffield United-baas Paul Heckingbottom’s bericht aan Ståle Solbakken na de opmerkingen van Sander Berge

Ontvang hier de headlines van Sheffield United en transfernieuws van Yorkshire Live

Christiaan Huygens

"Ongeneeslijke alcoholfan. Trotse webbeoefenaar. Wannabe gamer. Muziekfanaat. Explorer."

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.