India verslaat België met 1-0 en gaat door naar de halve finales, op weg naar het verdedigen van de Junior Hockey World Cup-titel | Hockey Nieuws

BHUBANESWAR: Titelverdediger India versloeg Europese giganten België met één doelpunt om door te gaan naar de halve finales en hun titelhoop te behouden tijdens de FIH Junior Men’s Hockey World Cup in Kalinga Stadium op woensdag.
India, dat België met 2-1 versloeg in de finale op weg naar de titel tijdens de laatste editie in Lucknow in 2016, zette zijn dominantie over Europese teams in junior hockey voort.
Zoals het gebeurde
De strafcorner van Shardananad Tiwari in de 21e minuut was genoeg voor India om hun plaats in de top vier te verzekeren.
De wedstrijd was een klassiek voorbeeld van defensieve klasse van beide kanten, maar India deed het vrij goed om voorbij hun tegenstanders te komen.
India neemt het vrijdag in de halve finale op tegen de laatste editie van bronzen medaillewinnaars Duitsland. Zesvoudig kampioen Duitsland versloeg Spanje met 3-1 in de shootout nadat de twee teams in de normale speeltijd met 2-2 hadden gelijkgespeeld.

België begon agressief en zette de eerste minuten de Indiase verdediging onder druk.
Maar India’s achterhoede zorgde voor goede man-tot-man bewaking en bleef kalm onder druk om België te ontkennen.
In de 13e minuut kreeg België de eerste kans om te scoren, maar India-doelman Prasanth Chauhan kon Thibeau Stockbroekx van dichtbij afslaan.
India’s eerste scoringskans kwam slechts enkele seconden van het eerste kwart via de creatieve Uttam Singh, maar zijn poging werd gered door de Belgische doelman Boris Feldheim.

India’s vertrouwen bleef groeien naarmate de wedstrijd vorderde en zes minuten in het tweede kwart, waarmee ze hun eerste strafcorner veiligstelden, die werd omgezet door Tiwari.
Tiwari werd briljant opgezet door vice-captain Sanjay Kumar en Drag flicker maakte geen fout door de bal in het net te krijgen.
Twee minuten later raakte Manjeet het zijnet op de counter.
België kreeg een corner in de 26e minuut, maar het schot van Jeff de Winter ging naast terwijl India de eerste helft inging met een nipte 1-0-voorsprong.
België kwam aanvallend uit in het derde kwart, maar slaagde er niet in de resolute en vastberaden verdediging van India te doorbreken.
Er waren geen duidelijke kansen voor beide teams in het derde kwartaal, maar de Indianen hadden de schuld voor het vasthouden van de bal, waardoor er minder kansen open bleven.
België ging helemaal los in het vierde en laatste kwart en nam de wedstrijd in handen, maar de verdediging van India was goed genoeg om hun tegenstanders te dwarsbomen.
In de 50e minuut maakte Pawan, de tweede doelman van India, een briljante redding op zijn recht om Roman Duvekot van de paal te houden.
Daarachter bleef België hard drukken en redde in de 52e minuut een corner, die werd gered door de Indiase verdediging.
Drie minuten na het laatste getoeter trok België hun keeper binnen voor extra en redde ook een corner op slechts twee minuten van het fluitsignaal, maar opnieuw maakte Pawan een prima redding om de Winter te ontkennen.