Europees Kampioenschap – Tedesco viert zijn debuutzege met België

Keulen (SID) – Domenico Tedesco maakte zijn debuut op weg naar EURO in zijn geboorteland Duitsland als coach van het Belgisch voetbalelftal. De 37-jarige begon de kwalificatie bij de Rode Duivels met een 3-0 (1-0) overwinning in Zweden, en sterspits Romelu Lukaku eindigde als overwinnaar met een hattrick. Ralf Rangnick zette ook zijn eerste stappen op weg naar zijn thuis Europees Kampioenschap met Oostenrijk in een 4-1 (2-0) overwinning op Azerbeidzjan.

Tedesco, met België dinsdag (20.45 uur / RTL) in Keulen, de volgende vriendschappelijke tegenstander van de Duitse ploeg, klapte met 1-0 met een kopbal van Lukaku (35). Toen de veteraan kort na rust zijn 70e interlandgoal scoorde (49e) nadat hij was opgesteld door Dodi Lukebakio uit Berlijn, zag de voormalige Bundesliga-coach van Schalke en Leipzig er veel meer ontspannen uit. Lukaku scoorde de eindstand in blessuretijd (82). De Zweden rond Emil Forsberg uit Leipzig hadden geen schijn van kans nadat hun ervaren ster Zlatan Ibrahimovic, die terugkeerde van een knieblessure, 20 minuten voor tijd inviel.

Tedesco verving Roberto Martinez na zijn vertrek in de eerste ronde van het WK in Qatar. Na het aftreden van oude leiders Eden Hazard en Toby Alderweireld, heeft Tedesco de voormalige Dortmund-speler Axel Witsel verlaten om een ​​voorzichtige generatiewisseling aan te kondigen.

Met een tweehonkslag bezorgden Marcel Sabitzer (28) op huurbasis van München en Michael Gregoritsch uit Freiburg (30) de ploeg van Rangnick voor rust op Pasching een overtuigende voorsprong. Sabitzer (51), uitgeleend aan Manchester United, en Christoph Baumgartner uit Hoffenheim (68) stapten in de tweede helft op. Oostenrijk ontvangt Estland maandag (20.45 uur / DAZN). Het Duitse coachingduel vindt op 17 juni plaats in Groep F in België.