Clément Venturini: “Geen exacte wetenschap” – Nieuws

Vanaf het begin waren de zaken van Clément Venturini erg slecht in het Franse kampioenschap veldrijden, dat deze zondagmiddag in Liévin wordt verreden. En deze rijder van het AG2R Citroën Team haalde het nooit stroomopwaarts en moest zijn driekleurige trui afgeven aan Joshua Dubau, zijn runner-up voor de laatste twee jaar in Flamanville en Pontchâteau (zie de beoordeling). “Het zou raar zijn om de driekleurige trui weer te hebben, maar wielrennen is geen exacte wetenschap, anders zou het niet beginnen met racen. Ik heb er een beetje spijt van dat ik deze trui heb losgelaten, maar ik dacht dat het voor sommige mensen leuk zou zijn om iemand anders dan ik hem te laten dragen.“, gleed hij naar DirectVelo.

Hij zat vanaf het begin vast in het verkeer. “Ik ben twee keer gevallen. Ik werd rondgeduwd, niemand gaf cadeaus, zo was het. Ik bevond me op de dijk, het stuur verdraaid. Ik heb een lange weg afgelegd, maar ik bleef gefocust en zei tegen mezelf dat de race lang was“Maar voorin blijven Fabien Doubey, Yan Gras en Joshua Dubau, terug aan de leiding, onbereikbaar voor Lyonnais.”Ik zal gewoon niet sneller zijn dan zij. Het is misschien moeilijk om te horen, maar ik doe mee voor de titel, niet voor de vijfde. Ik wil eindigen, maar als je achteruit gaat is het altijd moeilijk“.

“JE MOET OOK WETEN HOE JE KAN VERLIEZEN”

De voormalig wereldkampioen bij de junioren zou de overwinning van de nieuwe Franse kampioen willen begroeten. “Ik weet hoe ik moet rennen om te winnen, maar je moet ook weten hoe je moet verliezen. Vandaag ben ik eerlijk gezegd heel blij dat Joshua Dubau heeft gewonnen. Hij verdient het volledig, hij doet het het hele seizoen al en hij is de beste Fransman“Van zijn kant beschouwt hij zichzelf.”min of meer punctueel in vergelijking met [s]we hebben een lopende grafiek. Ik ben niet vroeg, maar ook niet te laat. Deze week is een beetje speciaal. Ik hou van modder maar als er weinig opbrengst is“.

Het veldritseizoen van de viervoudig Franse Elite-kampioen stopt niet bij Liévin. “Ik ga met het team op reis en dan ga ik naar de WK-ronde in Flamanville. Als ik dan geselecteerd ben voor het Wereldkampioenschap, ga ik“.

Rob Kardashian

"Certified introvert. Devoted internet fanatic. Subtly charming troublemaker. Thinker."

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.