Champions League: Thomas Tuchel vertrekt op dramatische wijze bij Chelsea – CHAMPIONS LEAGUE VOETBAL

Champions League-gekte in Madrid – met een bitterzoet einde voor Chelsea en coach Thomas Tuchel (48)…

De regerend landskampioen won na verlenging met 3-2 bij Real – en is nog steeds out! De reden, Los Blancos scoorde zijn tweede doelpunt in de 96e minuut via Karim Benzema en ontsnapte na het winnen van de heenwedstrijd met 3-1. Het was bitterzoet voor de ploeg rond de Duitse sterren Kai Havertz, Timo Werner en Antonio Rüdiger.

Engeland staat nu met 3-0 voor en is heel dicht bij een wonder. Maar Real scoorde in de 80e minuut en redde zichzelf in de extra tijd – voordat Karim Benzema het beslissende doelpunt maakte om er 2-3 van te maken.

Als zodanig won Real hun laatste vijf knock-outfaseduels met de titelhouders – en won ook vier keer later de pot handvat! 1998 tegen Dortmund, 2000 tegen Manchester United en 2002 en 2014 tegen FC Bayern. En deze keer ook?

In de halve finale moet Spanje het nu opnemen tegen de winnaar van de wedstrijd Man City/Atlético Madrid.

Vergroten

Karim Benzema scoorde drie doelpunten in de heenwedstrijd, nu brengt hij Real Madrid naar de halve finale

Zo verliep de gekke voetbalavond.

15 minuten: Mount tikte de bal naar huis vanaf 14 yards – na (zeker niet helemaal gepland) een dijprelude van Timo Werner. 1-0 voor Chelsea! Chelsea-coach Thomas Tuchel viert feest met een dubbel boks.

51 minuten: Rudiger!!!! De Duitse speler kopte met succes van een afstand van negen meter. 2-0 voor Chelsea! Goed doel!

Maar de vortex in de vorige bocht. Heeft Modric de bal echt aangeraakt? Zijn de hoeken onregelmatig? Het tv-beeld geeft niet echt duidelijkheid. Het kon Chelsea niet schelen – de bal was binnen.

56 minuten: 25-yard vrije trap door Kroos — goed gered door Mendy! Wauw! Er is hier nu een brand!

62 minuten: Volgende doel! Geestesziekte! Marcos Alonso sloeg hem met zijn zwakkere rechterhand vanaf zes meter neer. In de hoek! 0:3! Of niet?! De bal sprong eerst lichtjes in de handen van de Spanjaard. Dus stop met juichen! De videoscheidsrechter kijkt goed en pakt het doelpunt terug!

66 minuten: Benzema, die in zijn eentje Chelsea met zijn drie goals in de heenwedstrijd vernietigde, kopte op de lat.

73 minuten: Kroos vervangen. En kijk alleen maar blij! Hij keek niet eens naar coach Ancelotti toen hij naar buiten kwam.

75 minuten: Werner! Geestesziekte! 3-0 voor Chelsea. De Duitser omcirkelde de helft van de rug van Real en sloeg toe vanaf zes meter – lichtjes afgebogen. Dat zou Chelsea erdoor krijgen! De magie is binnen handbereik!

80 minuten: Rodrygo verkortte het tot 1:3 vanaf zes yards na Modric’s achterwaartse droompass van buitenaf – en redde Real in extra tijd! Wat een gek spel!

82 minuten: Modric vanaf 20 meter — weer redt Mendy!

90e minuut + 4: Pulisic passeerde hem van vier meter afstand. Laatste verrassingsmoment voor verlenging.

96 minuten: Chelsea Benzema’s schrik was er en kopte naar huis vanaf acht meter. 2:3 – Real gaat verder! Zijn twaalfde doelpunt in negen Champions League-duels dit seizoen.