St Mirren 2-2 Aberdeen: late Bojan Miovski-penalty houdt St Mirren op de eerste plaats in de Premier League | Voetbalnieuws

Het wedstrijdverslag, want de late penalty van Bojan Miovski leverde Aberdeen een 2-2 gelijkspel op tegen het in vorm zijnde St Mirren

19:16, VK, zondag 27 augustus 2023

Bojan Miovski ontkende de best geplaatste St Mirren in de Premier League met een penalty die Aberdeen gelijk maakte na 10 minuten blessuretijd in Paisley.

St Mirren leek een zevende overwinning op rij te hebben behaald nadat een penalty van Greg Kiltie en een doelpunt van invaller Alex Greive de zaken in de tweede helft omdraaiden.

Jonny Hayes zette Aberdeen in de 42e minuut op voorsprong voordat de Don zelfs maar een schot op doel afvuurde – de vrije trap van de vleugelverdediger van naastaf eindigde in het net.

Aberdeen zag geen schaduw van de ploeg die donderdag terugkwam van twee doelpunten achterstand in de Europa League-play-off heenwedstrijd tegen de Zweedse kampioen BK Hacken in Göteborg en slechts één poging had die buiten het doel viel uit hun twee pogingen. doel.

Maar op de een of andere manier ontsnapten ze aan Paisley in nog een 2-2 gelijkspel.

Terwijl het 7.492 publiek zich klaarmaakte om feest te vieren, werd Alex Gogic bestraft voor handbal na een VAR-beoordeling nadat hij struikelde over het schot van Leighton Clarkson op de rand van het strafschopgebied.

Er was opnieuw een VAR-controle nadat Miovski de strafschop had omgezet toen Saints-keeper Zach Hemming beweerde dat de Noord-Macedonië-aanvaller de bal twee keer had aangeraakt nadat hij tijdens de strafschop uitgleed.

Maar het doelpunt werd toegekend toen St Mirren hun zevende overwinning op rij zag mislopen, waardoor ze op doelsaldo genoegen moesten nemen met de tweede plaats achter Celtic.

St Mirren-manager Stephen Robinson gaf spits Toyosi Olunya een kans, terwijl Aberdeen twee wijzigingen aanbracht na hun gelijkspel in Zweden toen Hayes en Angus MacDonald in het veld kwamen.

De gastheren zetten de Don vanaf het begin onder druk, zetten ze hoog onder druk en creëerden verschillende kansen uit voorzetten.

Kiltie, Richard Taylor en Ryan Strain dwongen allemaal goede kopbalreddingen af ​​en een doelpunt van Keanu Baccus werd afgekeurd wegens buitenspel nadat het schot van Strain werd geblokkeerd.

De voorzet van Strain gleed langs twee van zijn teamgenoten heen en Olusanya had de voorzet van Conor McMenamin beter moeten benutten.

Aberdeen verliet zelden de eigen helft tot minuten voor hun opener, die kwam na Taylor’s uitdaging van achteren op Luis Lopes.

De vrije trap van Hayes versloeg alle anderen en die belandde in de verre hoek, terwijl St Mirren-keeper Hemming onbewogen bleef.

Robinson kreeg onmiddellijk een gele kaart nadat hij zijn woede had geuit over de vrije trap van John Beaton.

Aberdeen slaagde er na de pauze niet in om de voorsprong uit te bouwen en St Mirren viel snel weer aan.

De poging van McMenamin werd gered en het doelpunt van Kiltie werd eerder afgekeurd wegens buitenspel tegen Olusanya nadat Roos binnensloeg van Keanu Baccus. Olunya rende meteen richting doel maar werd gedwarsboomd door Roos.

St Mirren kreeg eindelijk hun pauze toen Beaton MacDonald strafte voor handbal nadat hij Strain had afgesneden en Kiltie Roos vanaf de strafschopstip de verkeerde kant op stuurde in de 59e minuut.

Aberdeen omvatte James McGarry en voormalig St Mirren-middenvelder Jamie McGrath voor hun competitiedebuut en de Finse verdediger Richard Jensen voor zijn eerste optreden voor de club.

Maar het was invaller St Mirren die in de 76e minuut grote indruk maakte toen Mikael Mandron de steekpass voor Greive legde en de Nieuw-Zeelandse international scoorde.

Een gelijkmaker leek tot het late drama onwaarschijnlijk en Miovski vierde opnieuw feest na een VAR-check, waarbij raketten op hem af vlogen nadat hij voor het thuispubliek verder was gegaan.

De reactie van Stephen Robinson op het 2-2 gelijkspel van St Mirren tegen Aberdeen en zijn gedachten over het ontslag van Hibernian door Lee Johnson.

St Mirren-manager Stephen Robinson zei: “Ik denk dat wij de wedstrijd van begin tot eind domineerden. We creëerden al onze kansen en het geluk was niet in het voordeel van bepaalde dingen.

“Het enige waar ik om kon vragen was dat kwaliteitsniveau en dat kreeg ik. De weinige wedstrijden die we speelden en de kwaliteit van de kansen die we creëerden waren een eer voor die groep spelers. Daar praat ik liever over dan over beslissingen of iets anders.” .” het is tegen ons.

“Dat is alles wat ik kan vragen van zeer getalenteerde spelers en ik ben zo trots op ze.

Barry Robson deelde zijn gedachten over het dramatische 2-2 gelijkspel van Aberdeen tegen St Mirren en blikt vooruit op de Europese terugwedstrijd.

Aberdeen-manager Barry Robson zei: “Eerst en vooral eer aan St Mirren. Ik vind ze geweldig.

“We zagen er over het hele veld heel zwak uit. Maar als je niet kunt winnen, kun je ook niet verliezen. Ik denk dat we volhielden en tot het einde vochten.

“Ik denk dat de fans ons uiteindelijk hebben geholpen. We moesten iets uit de wedstrijd halen en dankzij hen is dat gelukt. We hadden net zo goed een aantal VAR-beslissingen kunnen nemen.”

Wat is het volgende?

De volgende wedstrijd van St Mirren in de Schotse Premiership is op 2 september in Livingston.

Aberdeen speelt donderdagavond de tweede etappe van de Europa League, voorafgaand aan hun thuiswedstrijd tegen Hibernian op 3 september.