Saelemaekers pakte in Rome een laat gelijkspel voor AC Milan

Alexis Saelemaekers verdiende zaterdag een schitterend 1-1 gelijkspel voor AC Milan in Rome met een gelijkmaker in blessuretijd nadat Tammy Abraham dacht dat hij de wedstrijd voor de gastheren had gewonnen.

De Belgische middenvelder Saelemaekers scoorde in de zevende minuut van de blessuretijd om het Stadio Olimpico het zwijgen op te leggen en ervoor te zorgen dat Milan op de Champions League-plaatsen blijft.

Milan staat vierde, met een voorsprong op Roma op doelsaldo dankzij het doelpunt van Saelemaekers dat de geweldige lage finish van Abraham in de 94e minuut teniet deed.

Beide teams hebben drie punten voorsprong op Inter Milan, dat echter vierde zal worden als ze Lazio verslaan in de vroege aftrap van zondag.

Als Inter wint in San Siro, krijgt Napoli ook de kans om hun eerste Italiaanse titel in meer dan drie decennia te bezegelen, aangezien Lazio met nog zeven wedstrijden te gaan een achterstand heeft van 17 punten op de kampioen.

Napoli moet zondagmiddag Salernitana verslaan om hun derde Scudetto te winnen, nadat hij in 1987 en 1990 werd verslagen door talisman Diego Maradona.

Beide doelpunten waren de enige schoten op doel aan weerszijden in een overigens weinig inspirerende ontmoeting in de Italiaanse hoofdstad die in de slotseconden tot leven kwam.

Roma dacht dat ze de wedstrijd hadden gewonnen ondanks een blessurecrisis, wat betekende dat verdedigers Chris Smalling, Diego Llorente en Rick Karsdorp allemaal uitgeschakeld waren en middenvelder Georginio Wijnaldum ook uitgeschakeld was, terwijl sterspeler Paulo Dybala alleen geschikt was voor de bank.

De ploeg van Jose Mourinho verloor vervolgens de Albanese verdediger Marash Kumbulla in de 15e minuut en moest vlak voor het begin van de tweede helft Stephan El Shaarawy inzetten om Andrea Belotti te vervangen, die geblesseerd raakte aan een rib in een botsing met Fikayo Tomori.

Mourinho zei dat hij trots was op de prestatie, maar verdrietig was om twee kostbare punten te verliezen.

“We zijn geen rijk team, we hebben geen grote selectie, elke keer dat we een speler verliezen, is dat een groot probleem”, zei Mourinho.

“Ik ben natuurlijk verdrietig omdat we drie punten in handen hebben, maar ik ben meer trots dan verdrietig.”

AS Roma moest het halverwege de week in Monza ook zonder Nemanja Matic doen, nadat de Servische late tackle op Ismael Bennacer hem halverwege de eerste helft een gele kaart opleverde.

Maar niets deed er toe toen Abraham, wiens andere grote bijdrage erin bestond dat hij teamgenoot Lorenzo Pellegrini ervan weerhield om in de eerste helft in het open net te schieten, de thuisfans tot razernij bracht met een mooie draai en finish.

Maar terwijl de wedstrijd overal om zich heen keek, stond de arme verdediger Gianluca Mancini toe dat Rafael Leao een perfecte voorzet naar Saelemaekers dreef, wat uiteindelijk zijn team redde.

Atalanta profiteerde van de impasse door Torino met 2-1 te verslaan in de laatste wedstrijd van zaterdag en schoof op naar de zesde plaats, één punt voorsprong op Inter.

Duvan Zapata scoorde met nog twee minuten te gaan en liet Atalanta twee punten achter op Roma en Milan terwijl de Champions League-race opwarmt.