De voorsprong van PSG in de Ligue 1 werd verkleind na de laatste nederlaag

Middentafel Lorient was op voorsprong gekomen door het vroege doelpunt van Enzo Le Fee in het Parc des Princes voordat Hakimi in de eerste 20 minuten werd weggestuurd voor een tweede boekbare overtreding.

Kylian Mbappe maakte op opportunistische wijze gelijk voor de thuisploeg en scoorde nadat Lorient-keeper Yvon Mvogo de bal verkeerd op de grond had ingeschat, denkend dat de scheidsrechter een vrije trap had geblazen.

Maar Lorient verdiende het om vlak voor rust de leiding te heroveren toen Darlin Yongwa zich van dichtbij bekeerde, en ze bezegelden uiteindelijk de overwinning toen Bamba Dieng onbetwist aankwam om te scoren bij de tweede poging nadat Gianluigi Donnarumma zijn schot stopte.

Het laatste fluitsignaal werd onthaald op luid boegeroep van het thuispubliek in het stadion, waar een kant als straf werd afgesloten nadat fans vuurpijlen hadden losgelaten tijdens de recente nederlaag tegen Lyon.

Het was PSG’s zesde Ligue 1-nederlaag van 2023 en het stelde Marseille in staat dichtbij te komen, wat nieuwe twijfel deed rijzen over het bod van de hoofdstadclub om een ​​record 11e Franse landstitel te winnen.

Marseille heeft gewonnen

Marseille kwam van een achterstand en won thuis van Auxerre, waarbij het doelpunt van Cengiz Under in de 75e minuut de opener van Birama Toure voor hun met degradatie bedreigde tegenstanders teniet deed.

Alexis Sanchez pakte vervolgens alle drie de punten voor Marseille in de 77e minuut met zijn 13e competitiedoelpunt van het seizoen.

De als derde geplaatste Lens zal zes punten achterstand hebben op PSG als ze halverwege de week Toulouse verslaan.

“De tweede helft van ons seizoen was heel erg middelmatig. Te veel spelers leken afgeleid”, zei PSG-coach Christophe Galtier, die Hakimi’s tweede gele kaart “absoluut dom” noemde.

“Iedereen in de kleedkamer is teleurgesteld, en wat ik nu verwacht is een reactie van iedereen, van de spelers, de staf en iedereen die voor de club werkt”, zegt Luis Campos, die feitelijk de sportief directeur van PSG is in zijn rol als voetbaladviseur. , aan omroep Canal Plus.

“Er moet een reactie komen en we moeten de titel winnen. Ik weet zeker dat we dat zullen doen, maar we moeten ervoor zorgen dat we niet gek worden. We moeten ons bewust zijn van het feit dat we beter kunnen en beter moeten doen.”

PSG, dat Neymar op de tribune zag terwijl hij herstelde van een enkelblessure, heeft sinds oktober 2010 geen thuiswedstrijd verloren terwijl hij drie doelpunten tegen kreeg.

Het was het laatste seizoen voor de overname van Qatar dat de club veranderde.

De volgende vier wedstrijden van PSG zijn tegen Troyes, Ajaccio, Auxerre en Strasbourg, vier clubs die in de degradatiezone zitten of vechten om degradatie te voorkomen.

Marseille en Lens spelen komend weekend ook tegen elkaar, en het is hoogst onwaarschijnlijk dat de Parijzenaars er niet in slagen hun landstitel te verdedigen.

Monaco verloor zwaar

Monaco’s hoop op kwalificatie voor de Champions League van volgend seizoen kreeg een nieuwe klap in een verpletterende 4-0 thuisnederlaag tegen Montpellier.

Arnaud Nordin scoorde tweemaal voor Montpellier, met Faitout Maouassa en voormalig Arsenal-vleugelspeler Stephy Mavididi ook op doel.

Het was Monaco’s tweede zware nederlaag op rij, nadat ze afgelopen weekend met 3-0 verloren bij Lens.

Ze blijven vierde in de ranglijst, vijf punten achter de als derde geplaatste Lens.

Alleen de drie beste teams in de Ligue 1 kwalificeren zich voor de Champions League, waarbij het team dat zich als vierde kwalificeert voor de Europa League samen met de Franse bekerwinnaars kwalificeert.

Toulouse won zaterdag de Franse beker met een verpletterende 5-1 overwinning op houder Nantes in de finale, die werd gadegeslagen door meer dan 78.000 toeschouwers in het Stade de France.

Rennes, die zesde staat, versterkte hun hoop op kwalificatie voor Europa door zondag de onderkant van de tafel Angers met 4-2 te verslaan, waarbij de Belg Jeremy Doku tweemaal scoorde.

Dat resultaat degradeert Angers officieel, aangezien ze 18 punten verwijderd zijn van veiligheid met nog vijf wedstrijden te gaan.