Rapporteren | Burnley 1-1 Luton City | Nieuws

De Hatters pakten vanmiddag nog een punt met een fantastisch optreden bij Burnley, die hun eerste thuiswedstrijd spelen sinds ze gedegradeerd zijn uit de Premier League.

En Potts zette Town na vijf minuten op voorsprong, maar de Hatters moesten voor de tweede week op rij genoegen nemen met een deel van de buit toen Josh Brownhill vijf minuten in de tweede helft gelijk maakte op Turf Moor.

Manager Nathan Jones maakte één wijziging in het team dat afgelopen zaterdag thuis met 0-0 gelijkspeelde tegen Birmingham, waarbij Harry Cornick Carlton Morris vooraan verving naast Elijah Adebayo.

Luke Freeman heeft zijn plaats op het middenveld behouden na indruk te hebben gemaakt op zijn debuut, naast Allan Campbell en de Man of the Match van vorige week – Jordan Clark. Luke Berry en Reece Burke zijn fit genoeg voor de bank, terwijl Alfie Doughty door een blessure aan de kant blijft staan.

De Hatters maakten een droomstart toen Potts hen na vijf minuten op voorsprong zette. Bell kruiste vanaf links en Adebayo ging op Freeman af, wiens pad werd geblokkeerd in de zes-yard-box, maar de bal rolde om de voormalige West Ham-man uit te nodigen in de benedenhoek.

Verheugd in zijn rol als topscorer kreeg de langst dienende speler van beide clubs een Freeman corner, voordat Adebayo zijn schot een verdediger zag missen, terwijl doelman Arijanet Muric zich onder de lat verzamelde met Cornick van dichtbij.

Burnley, die door het publiek op Turf Moor werd toegejuicht voor Vincent Kompany’s eerste thuiswedstrijd als coach, probeerde terug te slaan en Samuel Bastien zag zijn poging van 25 meter goed afgebogen worden terwijl de Hatters standhielden in het openingskwartier, Potts zette zijn hoofd op al het andere in beide vakken.

De gastheren hadden veel balbezit zonder Horvath op de proef te stellen in het doel van de stad en Freeman greep zijn volgende kans om op doel aan te vallen, ondanks zijn volley van buiten het strafschopgebied op het halfuur ruim buiten het doel.

Een mooie beweging naar rechts waarbij Osho, Adebayo en Bree betrokken waren, zag Campbell naar de voorkant van het strafschopgebied rennen, maar zijn voorzet gericht op Freeman werd onderschept door een deel van de laatste Burnley-verdediging voordat Adebayo’s verleidelijke voorzet alleen werd gered door aanvalspartner Cornick.

De Clarets deden hun eerste echte poging vlak voor rust toen het schot van Connor Roberts in een corner van Bradley’s hoofd werd afgebogen, waarna Josh Brownhill een schot van 20 meter van het doel afvuurde.

Kompany maakte tijdens de rust wijzigingen door Manuel Benson aan te trekken, die hij midweek tekende van zijn oude club Anderlecht, en ze begonnen de tweede helft op de voorste voet; Ian Maatsen schoot in de eerste 30 seconden nipt over de lat.

Maatsen stuurde vervolgens een laag schot op de paal van Horvath, werd afgebogen achter Osho, maar een corner leidde uiteindelijk tot de gelijkmaker van de Clarets toen de Hatters Bensons voorzet niet wegwerkten en Brownhill scoorde vanaf de rand van het strafschopgebied.

Jones maakte vlak voor het uur zijn eerste wissel en bracht Morris op voor Cornnick, en de spits speelde een belangrijke rol bij het creëren van de volgende opening voor Freeman, hoewel zijn schot vanaf 25 meter vanaf de rechterflank naast Muric’s doel ging. tegen reizen van City-fans.

Burnley ging recht op de andere kant af en Dara Costolloe zette Ashley Barnes op, wiens schot op het dak van het doel van de stad belandde, voordat de druk van Adebayo en Campbell opkwam voor Morris, vervolgens voor Bree, Campbell en Clark, die allemaal zagen dat hun schoten werden geblokkeerd. snelle opeenvolging binnen.

Jones maakte zijn tweede wissel door Cauley Woodrow in te zetten voor Freeman, maar het was voormalig Belgisch Onder-21-international Benson die zorgen baarde aan de andere kant van het veld en zijn truc bedacht om met nog maar 15 minuten te gaan op te krullen. .

Henri Lansbury kwam op voor de geblesseerde Gabe Osho met nog vijf minuten te gaan, en de Hatters waren veilig op zoek naar een uitstekende vertoning en verdiende punten.