Nick Cave verschijnt in Berchemse frituur

Wie zaterdagavond langs het portiek van de Frieterij in Berchem kwam, had zijn ogen misschien uitgekeken. Eerlijk gezegd zat Nick Cave chips te eten.

Zondag speelden Nick Cave and his Bad Seeds een tentoonstelling op de Nederlandse viering Best Kept Secret, maar zaterdag was de Australiër te zien in Antwerpen. Fans zagen hem op de veranda van de Frieterij vlakbij het Groen Kwartier, gerund door Leonard Glazema. “Ik was niet in de frietkraam, maar hij zou er zonder twijfel dol op zijn.”

Cave kwam met twee mannen de frituur binnen en ging even later op de veranda zitten. Dat vertelt de 24-jarige Basit Noori, die op dat moment in de frituur werkte. ‘Ik moet toegeven dat ik geen flauw idee had wat zijn identiteit was. Pas nadat bepaalde personen foto’s van hem hadden gemaakt, begreep ik dat hij populair moest worden. Als ik me hem zelf had herinnerd, had ik om een ​​foto gevraagd.’

Champignonkroket

Een partner van Basit vertaalde alle snacks op de menukaart in het Engels. ‘Ze vroegen om drie enorme trossen chips en twee stukjes potbroil’, zegt Basit. ‘Ook Scratch Cave at een op maat gemaakte champignonkroket. Het was een rustige nacht in de frituur. Ik denk dat ze bijna twee uur op het terras hebben gezeten, en in die tijd stopten een paar groepjes om een ​​foto te maken.’

Rob Kardashian

"Certified introvert. Devoted internet fanatic. Subtly charming troublemaker. Thinker."

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.