Manchester United thuis verslagen door Galatasary, Arsenal verliest van Lens, hoogtepunten, nieuws, reactie

Manchester United dreigt vroegtijdig uit de Champions League te stappen na een 3-2 thuisnederlaag tegen Galatasaray, terwijl Arsenal woensdagochtend ook een schokkende nederlaag leed.

Rasmus Hojlund zette United tweemaal op voorsprong, maar de ploeg leed een zesde nederlaag in negen wedstrijden toen Wilfried Zaha, Kerem Akturkoglu en Mauro Icardi scoorden voor de Turkse giganten.

Het blijft zorgwekkende vorm onder Erik ten Hag voor United, dat onderaan de groep staat en tiende staat in de Premier League na zes van hun laatste tien wedstrijden te hebben verloren.

United verloor voor het eerst de eerste twee groepswedstrijden van de Champions League.

Bekijk elke wedstrijd van de ICC Men’s Cricket World Cup live op Kayo Sports. Vanaf DONDERDAG 6 OKTOBER 19:30 AEDT. Sluit je nu aan bij Kayo en begin direct met streamen >

Nieuwe doelman Andre Onana beleefde opnieuw een avond om te vergeten in Europa. Rasmus Hojlund zette United tweemaal op voorsprong, maar Galatasaray vocht zich terug om voor het eerst in tien jaar uit te winnen in de Champions League dankzij doelpunten van Wilfried Zaha, Kerem Akturkoglu en Mauro Icardi.

Onana aanvaardde de verantwoordelijkheid nadat zijn fout Bayern München in staat stelde de score te openen in de 4-3 nederlaag van United in Duitsland, waardoor Groep A van start ging.

De speler uit Kameroen had opnieuw schuld aan de actie die ervoor zorgde dat Casemiro in de 77e minuut van het veld werd gestuurd vanwege een penalty.

Icardi miste de strafschop, maar maakte het snel goed door tegen 10 man de winnaar te scoren.

De 1-0 nederlaag van United zaterdag op eigen veld tegen Crystal Palace betekende dat de mannen van Erik ten Hag ook hun slechtste start van een Premier League-seizoen beleefden met vier nederlagen uit zeven wedstrijden.

Het lijkt nu een lastige opgave om door te gaan naar de laatste zestien van de Champions League. Bayern versloeg FC Kopenhagen met 2-1 en schoof op naar zes punten, terwijl Galatasaray vier punten voorsprong had op United met nog vier wedstrijden te gaan.

Hojlund zorgde voor één positieve noot op een kostbare avond voor United.

De start van de jonge Deense spits op Old Trafford werd gehinderd door een rugblessure, maar hij liet al snel zien waarom United £ 64 miljoen uitgaf aan de 20-jarige.

Ondertussen leed Arsenal hun eerste nederlaag van het seizoen toen Lens van een achterstand kwam en de Champions League-wedstrijd in Frankrijk met 2-1 won dankzij het mooie doelpunt van Elye Wahi in de tweede helft.

Gabriel Jesus bezorgde de Premier League-ploeg een ideale start toen hij in de 14e minuut de score opende om het rauwe Stade Bollaert het zwijgen op te leggen.

Maar Adrien Thomasson bracht de tweede plaats in de Ligue 1 van vorig seizoen al snel weer op gelijke hoogte en de bezoekers zagen Bukayo Saka voor rust hinken.

Wahi, de 20-jarige spits die Lens’ duurste speler werd toen hij aan het begin van het seizoen aantrad, scoorde vervolgens in de 69e minuut en zijn team hield stand voor een beroemde overwinning.

Het resultaat bracht hen boven Arsenal naar de top van Groep B van de Champions League met vier punten, één punt boven de ploeg van Mikel Arteta.

In de andere wedstrijd in de groep dinsdag speelden PSV Eindhoven en Sevilla in Nederland met 2-2 gelijk.

Terwijl Arsenal na zes seizoenen afwezigheid terugkeerde naar de Champions League, keerde Lens voor het eerst in meer dan twintig jaar terug naar de Europese eliteclubcompetitie.

Dit maakt hun eerste Europese thuiswedstrijd van het seizoen nog specialer, vooral omdat ze het opnemen tegen een team dat Lens in 1998 versloeg in de Champions League.

De mannen van Arsène Wenger waren een kwart eeuw geleden duidelijk favoriet tegen Lens en de ploeg van Arteta is hier, aangezien ze dit seizoen ongeslagen in Noord-Frankrijk aankomen.

Ze onderstreepten hun status als topkandidaat in de groep met een 4-0 overwinning op PSV in hun openingsduel, terwijl Lens moed putte uit hun optreden door terug te komen en met 1-1 gelijk te spelen tegen Sevilla.

LENS, FRANKRIJK – OKTOBER 03: Neiss Nelson van Arsenal botst met Salis Abdul Samed van Lens tijdens de UEFA Champions League-wedstrijd tussen RC Lens en Arsenal FC in Stade Bollaert-Delelis op 3 oktober 2023 in Lens, Frankrijk. (Foto door Alex Pantling/Getty Images)Bron: Getty Images
Lens-spelers reageren na het winnen van de UEFA Champions League Groep B-voetbalwedstrijd tussen RC Lens en Arsenal FC in het Bollaert Stadion in Lens, Noord-Frankrijk, op 3 oktober 2023. (Foto door Sameer Al-Doumy/AFP)Bron: AFP

ECHTE MADRID 3 NAPOLI 2

Het ongelukkige eigen doelpunt van Alex Meret leverde Real Madrid woensdag een 3-2 overwinning op bij Napoli, waardoor de Spaanse giganten bovenaan de Champions League Groep C terechtkwamen.

De Italiaanse internationale doelman Meret kon niets doen om het krachtige schot van Federico Valverde te stoppen, dat de lat raakte en met zijn uitgestrekte arm terug in het net belandde, twaalf minuten na het einde van een onderhoudende wedstrijd in Napels.

De ongelukkige rebound handhaafde Madrid’s perfecte start van de groepsfase en hield hen drie punten voorsprong op kampioenen Italië en Braga, die eerder op dinsdag het dieptepunt Union Berlin met 3-2 versloegen.

Vinicius Junior en Jude Bellingham scoorden de andere uitdoelpunten toen voormalig Napoli-coach Carlo Ancelotti terugkeerde naar Zuid-Italië, waardoor Madrid in de eerste helft op voorsprong kwam nadat Leo Ostigard de gastheren in de 19e minuut op voorsprong kopte.

Piotr Zielinski had Napoli hoop gegeven dat ze konden voortbouwen op hun recente goede vorm toen hij een strafschop uit de 54e minuut, toegekend voor Nacho’s handbal, omzet in een uitdaging op Victor Osimhen.

De Nigeriaanse aanvaller Osimhen speelde voor Napoli nadat hij zijn supporters steunde na een ruzie met de club over een aanstootgevende video op sociale media, waarin hij zijn landgenoten vertelde dat ze niet racistisch waren.