Frankrijk klopt België in thriller en bereikt finale Nations League | Voetbal Nieuws

Frankrijk kwam met twee doelpunten achter bij de rust om met 3-2 te winnen en de UEFA Nations League-finale van 2021 tegen Spanje op te zetten.

Wereldkampioen Frankrijk kwam van twee doelpunten achter en versloeg België met 3-2 in een spannende halve finale van de Nations League, waarbij Theo Hernandez op het laatste moment een plaats veiligstelde in het duel met Spanje van zondag.

Op een waanzinnig einde op donderdagavond dacht België dat ze de wedstrijd een paar minuten eerder hadden gewonnen, maar de late poging van Romelu Lukaku werd door de VAR afgekeurd wegens buitenspel.

Yannick Carrasco zette België in de 37e minuut op voorsprong en drie minuten later verdubbelde Lukaku de voorsprong met een schitterend genomen doelpunt.

Karim Benzema bracht Frankrijk in de 62e minuut terug in de wedstrijd voordat Kylian Mbappé via een penalty de gelijkmaker maakte.

Frankrijk stond bovenaan en was op zoek naar een winnaar, maar drie minuten voor het einde van de normale speeltijd leek Lukaku de wedstrijd voor België te hebben gewonnen na een voorzet van Carrasco, maar de poging werd uitgesloten.

De Franse middenvelder Paul Pogba raakte vervolgens de paal met een prachtige curling vrije trap voordat Les Bleus de overwinning binnenhaalde via een aanval van Hernandez in de negentigste minuut.

Hernandez was samen met zijn broer Lucas aan de wedstrijd begonnen, waardoor het paar de eerste twee broers waren die voor Frankrijk speelden sinds Herve en Patrick Revelli in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Roemenië in 1974.