De Duitse hockeyvrouwen gingen door naar de halve finales tegen België

Het Duitse nationale dameshockeyteam bereikte voor de 16e keer de halve finales op het 16e EK sinds 1984.

Met een 5-0 (2-0) overwinning tegen Ierland eindigde de ploeg van coach Valentin Altenburg bovenaan de groep met maximale punten en 14-0 doelpunten op het Mönchengladbach Hockey Park en speelt nu donderdag tegen België in de laatste vier van de derde competitiewedstrijd. plaats op het Europees Kampioenschap in 2021. Dit keer zonder volle tribune behaalden de gastheren zelfverzekerd succes door doelpunten van Sonja Zimmermann (7e minuut), Pauline Heinz (22), tweemaal Nike Lorenz (51/52) en Jette Fleschütz (53 minuten). .) .

De laatste Europese titel was tien jaar geleden

Net als in eerdere groepswedstrijden tegen Schotland (4:0) en Engeland (5:0) domineerden de DHB-vrouwen de wedstrijd en onderstreepten ze hun medailleambities. “We hebben hier nog werk te doen”, zei de bondscoach van Altenburg voor het gesprek. Zijn team zette opnieuw een dappere prestatie neer en kreeg enthousiaste steun van het publiek. Het damesteam won tien jaar geleden hun laatste Europese titel.

Dit keer werd de wedstrijd snel beslist, ook na een vroege opener van Zimmermann, die zijn vierde doelpunt van het toernooi had gescoord. Voor het tweede doelpunt van Heinz hadden de bezoekers pech toen zijn schot op de paal terechtkwam, maar dat was ook een van de weinige kansen die de nummer twee van het WK 2018 kreeg. Twee indrukwekkende goals van Lorenz en een tegenaanval van Fleschütz zorgden voor een derde overwinning in het derde kwartaal. spel.

Met een 5-0 overwinning op Schotland in de tweede wedstrijd van Groep B stelde Engeland de tweede plaats veilig en krijgt het daarom donderdag (17.00 uur) in de andere halve finale te maken met record EK-winnaar Nederland, die zelfverzekerd domineerde met negen punten en 12- 0 doelpunten in Groep A vóór de overwinning van België.