Bijna geen succeservaring: “Zo’n ervaring moet je hebben”

KT-teamweek: Markl wint criterium

Door Christoph Adamietz

Team Storck – Metropol blij met criteriumzege van Max Märkl in Turkije Foto: Team Storck – Metropol

03/04/2024 | (rsn) – De Duitse continentale ploeg kan terugkijken op diverse UCI-prestaties. In Kroatië, België, Frankrijk, Griekenland, Turkije en Nederland hebben ze bij vrijwel alle slechte weersomstandigheden vele racekilometers en veel ervaring opgedaan. Er zijn echter geen beste resultaten. Doordeweeks was de negende plaats van Team Wollenberg (Santic – Wibatech) in de GP van Umag (1.2) het beste resultaat in een UCI-race.

Storck – Metropol: Overwinningscriteria van Märkl

Storck – Metropol in actie tijdens drie UCI-races. Bij de GP Samyn (1.1) tegen de WorldTour-competitie raakten ze achterop door een slechte positionering en brachten Noe Ury als 99e naar de finish, zeven minuten achter de beste renner.

Zaterdag ging het beter bij Ster van Zwolle, waar Ole Theiler niet van start ging, maar zich terugknokte en als twaalfde eindigde na een aanval in de finale.

In de Syedra Ancient City GP (1,2), die na 112 kilometer eindigde met een kleine bergachtige finish, kon Storck – Metropol zaterdag ook niet ingrijpen in de strijd om de overwinning. De sterkste renner was de Chinese Xianjing Lyu (China Glory), een Duits team dat startte zonder aangewezen klimmer en er niet in slaagde de top 20 te halen. Net als tijdens de Turkse race van afgelopen weekend was Max Märkl de beste renner van het team, dit keer met een achterstand van 2:01 minuten, die als 25e over de finish kwam, drie plaatsen achter hem gevolgd door teamgenoot Robin Fischer.

“Het was behoorlijk uitdagend qua terrein. Maar we hebben goed samengewerkt”, benadrukt wegkapitein Dominik Merseburg tegen radsport-news.com. Tot 30 kilometer voor de finish zat zijn teamgenoot Jan Münzer in de kopgroep bestaande uit drie renners.

Het slotcriterium van het kasteel van Alanya verliep zondag echter zeer goed voor Storck – Metropol, waarbij Märkl de overwinning pakte. De koers heeft echter geen UCI-status. “De spelers gaven mij de beste sprint zodat ik de overwinning kon behalen. Over het geheel genomen was het een succesvolle week in Turkije, die we perfect hebben afgesloten met de overwinning van vandaag”, meldde Märkl aan RSN.

Lotto – Kern Haus – PSD Bank: Veel mislukkingen in Zwolle

Lotto – Kern Haus – PSD doet met Ster van Zwolle en de South Aegean Tour (2.2) mee aan de eerste UCI-wedstrijd van het jaar. In Zwolle ging de ploeg van Koblenz van start met slechts drie gezonde renners. Bovendien presteerde aanvoerder Joshua Huppertz niet zijn beste prestatie en eindigde op de 15e plaats.

Bij de start van de South Aegean Tour werd de ploeg stilgelegd vanwege veel schade op de slechte wegomstandigheden door hevige regen. Ook aanvoerder Luca Dreßler vertraagde in de finale door een botsing van twee Astana-renners vlak voor hem en miste het beste resultaat. “Een dag om snel te vergeten”, aldus sportief directeur Christian Koch. Ook in de tweede etappe wist de jonge ploeg de finale niet te bereiken; de beste renner was Dreßler op de 18e plaats. “We accepteren het nu, denken over alles na, hergroeperen en ik weet zeker dat dat is gebeurd.” we zijn momenteel met jonge ruiters. “Ik ben heel positief”, zei Koch zondag.

Lotto – Kern Haus – PSD Bank is op zaterdag actief in Swer van Zwolle. Foto: Cor Vos

Rembe Sauerland: Aguirre miste net de top tien

Het Rembe Pro Cycling-team heeft ook een tweeledige aanpak. Terwijl een deel van het team in Kroatië de Trofej Umag (1.2) en Trofej Porec (1.2) rijdt, rijdt de tweede helft van het team in de Ster van Zwolle (1.2) en GP Monseré (1.1). In Zwolle moest Rembe Sauerland korte tijd zonder aanvoerder Jacob Scott spelen, die ziek was en geen enkele renner naar de finish bracht. Bij GP Monseré (1.1) ging het iets beter in klassiek weer met regen en koele temperaturen. In zijn tweede race in de Elite tegen het World Team en het Pro Team werd de 18-jarige Lukas van der Valk de jongste starter die als 75e over de finish kwam, Julian Borresch pakte de 99e plaats. “Lukas heeft het echt geweldig gedaan”, vertelde teambaas Jörg Scherf aan RSN over zijn coureur.

In Trofej Umag eindigde Yago Aguirre als beste team op de 66e plaats, 1:44 minuten achter de winnaar. In de Trofej Porec (1.2) van zondag was Aguirre op de 13e plaats de beste Sauerlander en behaalde ook het beste resultaat. voor Duitse KT-rijders.

“Zondag stonden we met z’n vieren aan de start. We wilden samen met Johnny Rottmann de sprint doen, maar die kwam er helaas niet. Maar het was een heel goed resultaat van Yago”, zegt ploegleider Wolfgang Oschwald tegen radsport- berita.com.

Santic – Wibatech bezet met Wollenberg de top tien

Santic – Wibatech, P&S Benotti – Metalltechnik en rad-net Oßwald reden ook hun eerste UCI-race van het jaar in Kroatië. In de sprintfinish van Trofej Umag behaalde Team Wollenberg (Santic – Wibatech) een top tien resultaat op de negende plaats, terwijl Tobias Nolde (P&S Metalltechnik – Benotti) de 18e plaats behaalde en Benjamin Boos (rad-net – Oßwald) de 25e plaats .

In de tweede race in Kroatië, Trofej Porec (1.2), was de Oostenrijker Mario Gamper Santic – Wibatech’s beste rijder op de 18e plaats. “Het was een spannende race, de eerste twee uur werd er op volle snelheid gereden in hevige regen. Er was een hele sterke groep die de berg beklom, die pas kort voor de finish werd ingehaald. Helaas is er sprake van een misverstand in de sprinttrein. , waardoor we verdwaald zijn. Mario deed destijds zijn best, zonder plannen. Over het algemeen waren we tevreden met de dag”, vertelde Road Captain Fabian Schormair aan radsport-news.com.

P&S Metalltechnik & rad-net Oßwald lopen niet voorop in Kroatië

De best geplaatste P&S- en rad-net-rijders waren Jarno Grixa en Benjamin Boos op de 26e en 27e.

“Trofej Porec was voor mij als sportief directeur een fantastische race, heel lastig en dan was er regen en wind. De groep had die dag nog maar kilometer 80 te gaan, en je moest echt achter blijven staan ​​om daar te komen. ontsnappingen vangen “Helaas waren we uiteindelijk niet daar waar de muziek speelde”, vertelde Wackernagel aan RSN.

Ralf Grabsch, sportdirecteur van rad-net Oßwald, voegde aan RSN toe: “We probeerden ons te positioneren in de sprint. Dat werkte niet. Maar de Istrian Spring Trophy wordt een heel andere race.”

Bike Assist: Geen resultaat bij slecht weer, maar wel veel geleerd

Bike Aid was dit weekend in actie tijdens twee eendaagse races in Frankrijk. Na de recente uitstapjes van het team in warme klimaten tijdens de Ronde van Antalya (2.1) en Tour du Rwanda (2.1), wacht het Saarland-team in Noord-Frankrijk echt klassiek weer. In Le Tour de 100 Communes (1.2), gewonnen door de Noor Halvor Dolven (Uno-X Development), eindigden Leo Bouvier en Anton Schiffer op de 33e en 51e plaats in de groupetto, op bijna elf minuten achterstand.

“Zware race, slecht weer met veel wind en veel valpartijen. Anton Schiffer deed het goed in zijn eerste klassieke race bij slecht weer. De jongens moeten deze races doorlopen om te leren”, vertelde teambaas Matthias Schnapka aan RSN.

De volgende dag, tijdens de GP Lillers (1.2), die net als de dag ervoor een kleine groep koplopers telde, kwam Bike Aid dichter bij de actie. Vinzent Dorn eindigde op de 39e plaats, 13 seconden achterstand, gevolgd door teamgenoot Antoine Berlin op de 46e plaats, 19 seconden achterstand.

“Onze resultaten waren wisselend. Het was een drukke race, waarbij Philip zwaar ten val kwam en in het ziekenhuis moest worden opgenomen. Leo (Bouvier) had net als Antoine (Berlijn) en ik gisteren last van zijn maag. Onze jonge renners Maté (Balasz) en Jonas ( Beck). Het ging vandaag beter met mij. We verlieten het weekend met een groot leereffect. Dat soort ervaring moet je hebben als je een complete racer wilt zijn”, vertelde Dorn aan RSN.