België te sterk: Hockeyer verliest EM-brons

Na de halve finales verloor de Duitse wereldkampioen hockey ook zijn laatste wedstrijd op het EK in Mönchengladbach. Het DHB-team verloor de strijd om de derde plaats van België.

27/08/2023 | 06:04 min

Twee dagen na de bitterzoete halve finale verloren de Duitse hockeywereldkampioenen ook hun laatste wedstrijd op het EK in Mönchengladbach en verspeelden ze de bronzen troostprijs.

De ploeg van bondscoach Andre Henning moest in de race om de derde plaats bij de Belgisch Olympisch kampioen een nederlaag toegeven met 0:2 (0:2). In een herhaling van de WK-finale van dit jaar scoorden Nelson Onana (15) en Florent van Aubel (29) voor België.

De tweede helft voor een uitverkochte zaal op het Gladbach Hockey Park was nog steeds veelbelovend, maar doelpuntloos. De finale in de middag wordt gespeeld door halvefinalisten Duitsland, Engeland en titelverdediger Nederland, waarbij de winnaars zich vroegtijdig kwalificeren voor de Olympische Spelen van 2024 in Parijs.

In tegenstelling tot de mannen had de Duitse dameshockeybond (DHB) eerder het EK thuis afgesloten door brons te winnen. De ploeg van bondscoach Valentin Altenburg won zaterdag van groepstegenstander Engeland op de gedeelde derde plaats met 3-0 (2-0).