WK 2022: Marokko verslaat België en leidt Groep F

Marokko pakte vier punten in twee wedstrijden op het WK 2022 en leidt nu Groep F. Foto door Rungroj Yongrit/EPA-EFE

27 november (UPI) — Abdelhamid Sabiri en Zakaria Aboukhlal scoorden elk laat in de tweede helft en leidden Marokko zondag naar de overwinning op België op het WK 2022 in Doha, Qatar.

Een 2-0 overwinning bracht Marokko naar de top van groep F. Marokko speelde gelijk met Kroatië in hun eerste wedstrijd en heeft nu vier punten.

Reclame

België heeft drie punten uit twee wedstrijden, die allemaal voortkwamen uit een overwinning op Canada in hun Qatar 2022-opener.

Kroatië versloeg Canada zondagmiddag met 4-1 in zijn andere Groep F-wedstrijd in Al Rayyan, waardoor de hoop om door te gaan naar het eerste WK in 36 jaar voorbij was.

Marokko, de nummer 22 van de wereld en de nummer 2 van België bleven allemaal doelpuntloos in de eerste helft van zondag in Doha. De Marokkaanse aanvaller Hakim Ziyech zette een vrije trap om in blessuretijd van de eerste helft, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel.

De Belgische doelman Thibaut Courtois en de Marokkaanse doelman Munir Mohamedi hielden elk het grootste deel van de tweede helft de bal uit hun netten.

Sabiri scoorde vervolgens met een vrije trap vanuit de linkerhoek van de vlag in de 73e minuut. De middenvelder gebruikte zijn rechterschoen om van rechts naar links te schieten. Het zweefde boven de menigte verdedigers en dook naar de eerste paal om een ​​verbijsterde Courtois te verslaan voor het eerste bloed.

Aboukhlal voegde in de 92e minuut de eindstand toe. Ziyech dribbelde in het strafschopgebied om de goal te activeren. Hij versloeg vervolgens de verdediger naar de eerste paal en stak voor de spits naar het midden van het strafschopgebied. Aboukhlal gebruikte zijn eerste aanraking om een ​​schot in de rechterbovenhoek van het doel te lossen.

België speelt donderdag om 10.00 uur EST in Ar-Rayyan tegen Kroatië in de finale van Groep F. Marokko speelt donderdag om 10.00 uur in Doha tegen Canada in een nieuwe wedstrijd in Groep F.