Wereldkampioenschap hockey: België speelt 2-2 gelijk tegen Duitsland; Zuid-Korea verslaat Japan met 2-1 | Hockey

Titelverdediger België maakte met nog zes minuten te gaan gelijk in de wedstrijd om een ​​spannend 2-2 gelijkspel te spelen tegen Duitsland en zichzelf in de jacht te houden op directe kwalificatie voor de kwartfinale op de FIH Heren Wereldbeker hier op dinsdag.

Belgische en Duitse spelers vechten om de bal tijdens de FIH Odisha Hockey Men’s World Cup 2023 (PTI) wedstrijd

Cedric Charlier bezorgde België in de negende minuut een voorsprong met een velddoelpunt, maar Duitsland kwam sterk terug en scoorde tweemaal via Wellen Niklas (22e minuut) en Tom Gramusch (52e, strafbal).

Bekijk de volledige verslaggeving van de APBN van 2024 alleen op HT. Ontdek nu!

Victor Wegnez scoorde een velddoelpunt in de 54e minuut om België te redden van een nederlaag in de Poule B-wedstrijd.

België en Duitsland hebben vier punten uit twee wedstrijden en de groepstop wordt beslist in hun respectievelijke laatste wedstrijden op 20 januari in het Birsa Munda Stadion in Rourkela.

België staat tegenover Japan, terwijl Duitsland tegenover Zuid-Korea staat. België staat momenteel bovenaan het klassement op basis van een beter doelsaldo van plus vijf vergeleken met Duitsland plus drie.

Zuid-Korea kwam terug van een doelpunt achterstand en versloeg Japan met 2-1 in hun vorige Poule A-wedstrijd.

Lee Jung-jun scoorde twee velddoelpunten (achtste en 23 minuten) nadat Ken Nagayoshi Zuid-Korea in de eerste minuut op voorsprong zette met een strafcorner.

Zuid-Korea staat met drie punten op de derde plaats. Ze verloren in hun eerste wedstrijd met 0-5 van België. Japan verloor ook zijn eerste wedstrijd tegen Duitsland met 0-3.