Verstappen won ook de Belgische GP – een teleurstelling voor Piastri

Tijdens de Grand Prix van België was Max Verstappen opnieuw niet te stoppen. Zelfs vanaf de zesde plaats op de grid reed hij zelfverzekerd naar de overwinning. Een jonge ster komt in botsing en wordt uitgeschakeld.

Hij won en won en won: ook wereldkampioen Max Verstappen won met ruime voorsprong de Grand Prix van België. De Nederlandse racer startte pas vanaf de zesde positie vanwege een straf voor het wisselen van de versnellingsbak. Het duurde echter slechts 17 ronden voordat Verstappen teamgenoot Sergio Perez passeerde, zoals gewoonlijk de eerste plaats pakte en nooit opgaf. Uiteindelijk kwam hij over de finish met een voorsprong van 22 seconden op Perez. Met zijn achtste overwinning van het seizoen op rij is de 25-jarige Red Bull-ster slechts één overwinning verwijderd van het record van Sebastian Vettel, die in 2013 negen keer op rij won bij Red Bull. Charles Leclerc voltooide in een Ferrari de podium met derde.

De dag verliep teleurstellend voor de jonge McLaren-ster Oscar Piastri. Na een sterke kwalificatie startte hij vanaf de vijfde plaats, maar kwam in de eerste bocht in botsing met Carlos Sainz in de Ferrari en beschadigde zijn ophanging. Dat betekent dat de race in de eerste ronde voorbij is. De enige Duitser, Nico Hülkenberg, eindigde als 18e bij Haas.

In het WK-klassement leidt Verstappen, die zaterdag ook de sprintrace won, het Mexicaanse Pérez met 125 punten voor de zomerstop en zijn thuis Grand Prix in Nederland eind augustus.