Union wint in België | professioneel

1. FC Union Berlin behield de tweede plaats in Groep D van de Europa League met een 1-0 overwinning op Royale Union Saint-Gilloise om deelname aan de knock-outfase van de competitie veilig te stellen. Sven Michel scoorde het doelpunt van vandaag in de 6e minuut.Union verdedigde de hele wedstrijd zelfverzekerd als altijd en creëerde herhaaldelijk een of meer doelkansen met assist-aanvallen. Een andere treffer mocht echter niet baten en ook de tegenstander kreeg geen beslissende beurt.

Royale Union Sint-Gillis: Moris – Nieuwkoop, Burgess, Sykes, Kandouss (Lapoussin 72) – Lynen – Teuma (José Rodriguez 72), Amani (El Azzouzi 64), Adingra – Vanzeir (Eckert 64), Nilsson (Boniface 46)

1. FC Union Berlijn: Rönnow (46e Grill) – Trimmel, Doekhi, Knoche, Leite, Ryerson – Haraguchi (62e Schäfer), Khedira, Haberer (62e Thorsby) – Becker (89e Leweling), Michel (62e Behrens)

personeel: Hoofdcoach Urs Fischer voerde drie wijzigingen door in zijn basisopstelling voor de beslissende laatste groepswedstrijd tegen de Belgische vertegenwoordiger Royale Union Saint-Gilloise. Ter verdediging trok Julian Ryerson zich terug naar links, Christopher Trimmel nam de rechtsbackpositie in. Bovendien vervingen Genki Haraguchi en Sven Michel András Schäfer en Jordan Siebatcheu in de basiself.

Publiek: 6.000

Hek: 0:1 Michaël (6e)

Vroege leiding door Michel – Evenwichtige gameplay

Het spel begint perfect vanuit het standpunt van Berlijn. Beide ploegen hadden wat voorsprong nodig en zochten aanvankelijk de veiligheid in hun eigen spel. In de 6e minuut kon aanvoerder Christopher Trimmel de bal redden waarvan hij dacht dat hij verloren was omdat hij buiten de baan was en bracht zo Sheraldo Becker naar de wedstrijd. Zijn voorzet met de wreef aan de buitenkant in het strafschopgebied van het huis leek in eerste instantie te lang, maar Sven Michel schoot langvoets langs keeper Anthony Moris in de rechterbenedenhoek. Als gevolg hiervan nam gastland België het heft in handen, maar de volgende scoringskans was nog voorbehouden aan Irons (14e). Danilho Doekhi ving een hoekschop van Trimmel in het midden van het strafschopgebied, maar zijn kopbal stuiterde over de lat. De eerste benadering van Royale Union in de 20e minuut kwam ook uit een hoekschop. In het zestienmetergebied verloor Ismael Kandouss net de bal in een duel met Diogo Leite. Union Berlin-doelman Frederik Rönnow moest in de 24e minuut na St. Teddy Teuma’s zijn eerste bewijs van werk laten zien. Gilloise baande zich een weg naar het strafschopgebied aan de rechterkant en schoot vanaf daar. Rönnow redde zijn schot veilig. In de daaropvolgende minuten werd de thuisploeg steeds dominanter en creëerde veel situaties rond het strafschopgebied van Irons, maar ongepaste passes en voorzetten voorkwamen dat er een zeer gevaarlijke situatie ontstond. In de 32e minuut kregen de bezoekers nog een kans, wederom na een hoekschop. Dit keer was het Leite, die door het midden kopte maar de bal op het einde ook over het net kopte. In de laatste minuten voor rust waren de gastheren nog steeds de dominante ploeg, de Unioners uit Berlijn zochten veiligheid door met snelle tegenaanvallen naar voren te rennen. Scheidsrechter Treimanis sloot de eerste helft af met een stand van 1-0 tegen 1. FC Union Berlin zonder blessuretijd.

Weinig kans aan beide kanten – Union verdedigt leiderschap

De tweede helft begon in de 50e minuut met goede kansen voor de thuisploeg om te scoren. Invaller Lennart Grill miste na een vrije trap vanaf rechts de geplande boksverdediging en legde de bal perfect voor Simon Adringa. Zijn schot vloog door het strafschopgebied zonder contact te maken en belandde vanaf de paal naast in het net. Na het eerste schot in de tweede helft was het beeld vergelijkbaar met voor rust. Royale Union had veel balbezit, maar vond zelden beslissende openingen in de Iron Defense. Maar in de 58e minuut lukte het bijna, nadat Dante Vanzeir Bart Nieuwkoop bij de tweede paal vond. Grill temt absoluut de onmiddellijke acceptatie. Enkele seconden later, in de 61e minuut van de wedstrijd, kreeg Sheraldo Becker de kans om de 2-0 te maken, maar miste na zijn sprint en schot toen Moris wegrende. In wat tot dan toe semi-vloeiend was geweest, was het afstandsschot van Becker na de vrije trap een van de gevaarlijkere acties. Zijn schot ging na 79 minuten een paar meter naar links naast het doel. Ook de volgende poging ging niet in het net, maar ging er doorheen. Eerder dribbelde hij vanaf de linkerkant in het strafschopgebied en probeerde vervolgens een schot in de verre hoek te lossen. Robin Knoche leverde vlak voor tijd een belangrijke prestatie vanuit het oogpunt van Berlin toen hij een schot van dichtbij net voor de doellijn blokkeerde en zo een gelijkmaker verhinderde. Tot het einde van de wedstrijd omsingelde België het doel van Köpenicker, maar kwam niet tot een gevaarlijkere conclusie. Na drie minuten extra tijd beëindigde de scheidsrechter de wedstrijd op 1-0 voor Irons.

geluid na de wedstrijd

“Het was een heel intense wedstrijd, na 60 minuten waren we allemaal moe. Maar toen gaf iedereen alles en uiteindelijk was het genoeg. We bleven in de Europa League. Natuurlijk ben ik heel blij dat ik het team heb geholpen met het doelpunt”, zei “Man of the Match” Sven Michel na het laatste fluitsignaal.

“Het was een vrij slechte wedstrijd, maar uiteindelijk wonnen we met 1-0 en gingen we de winter door in de Europa League. En dat was nadat dit begon in de groepsfase. We zijn nu verheugd om te zien op wie we zullen stemmen”, zei Rani Khedira, die ook opgelucht was.

Mentale ziekte! 12 punten met 4 doelpunten. Maar vandaag zat het er heel krap tussen en misschien hadden we er 2-0 van moeten maken. We hadden goede fases, maar ook momenten dat we niet op peil waren. Maar uiteindelijk, het team verdiende te overleven in de Europa League”, zei Union-hoofdcoach Urs Fischer opgetogen over de overwinning.

Vooruitzichten voor de komende dagen

Na de laatste groepswedstrijd in de Europa League is team 1. FC Union Berlin vrijdag direct afgereisd naar Leverkusen om zich voor te bereiden op de wedstrijd tegen Werkself. Speeldag 13 van de Bundesliga begint op zondag 6 november 2022 om 15.30 uur WIB.