Timothy Castagne uit België had een operatie van 6 uur nodig, had een probleem met het beëindigen van zijn carrière kunnen hebben

België begon hun Euro 2020-campagne met een indrukwekkende 2-0 overwinning op Rusland. Romelu Lukaku scoorde twee doelpunten in een wedstrijd die het voor Roberto Martinez en zijn mannen gemakkelijker maakte om te winnen. De Belgische Rode Duivels kregen echter een tegenslag in de wedstrijd, toen hun rechtsback Timothy Castagne in botsing kwam met de Rus Daler Kuzyaev, waardoor de Belg geblesseerd raakte. De Leicester-man werd tijdens de wedstrijd gewisseld en verdere röntgenrapporten onthulden dat de Belg slechts 7,5 cm verwijderd was van een blessure die zijn carrière zou beëindigen.

Timothy Castagne-update

Het Belgische hoofd kwam in botsing met de Rus en veroorzaakte een ernstige verwonding aan zijn oog. Aanvankelijk werd aangenomen dat Timothy Castagne een dubbele breuk had, maar een röntgenscan toonde aan dat er 3-4 breuken in zijn rechterkas zaten. Roberto Martinez bevestigde in zijn pre-match interview dat de Belg uitgeschakeld zal zijn voor het toernooi aangezien de blessure minstens 6 weken nodig heeft om te genezen. De blessure van Timothy Castagne zal uiteraard een enorme klap zijn voor het Belgische team, aangezien hij een belangrijk onderdeel van het team is en ook geselecteerd werd voor Thomas Meunier in hun Euro 2020-wedstrijd tegen Rusland.

Blessure Timothy Castagne: wanneer keert de Belg terug?

Volgens rapporten duurde de operatie van Timothy Castagne 6 uur in Sint-Petersburg. Het medisch team aarzelde om te opereren vanwege de zwelling rond haar oog, maar ging toch door. Roberto Martinez bevestigde dat de operatie succesvol was. De blessure zal zes tot acht weken nodig hebben om te genezen, maar Castagne hoopt terug te keren naar Leicester in hun openingswedstrijd tegen Wolves.

Castagne was dit jaar fenomenaal voor Leicester, de rechtsback speelde in 27 Premier League-wedstrijden en was een van de vaste spelers in de line-up van Brendan Rogers. Zijn indrukwekkende vorm leverde hem een ​​plaats op in de Belgische ploeg en hij zag er indrukwekkend uit tot de 25e minuut, waar hij een blessure opliep die zijn eerste competitieve start voor België in de internationale competitie bekortte.

België is door naar de achtste finales

De overwinning van België in hun wedstrijd tegen Denemarken bezegelde hun plaats bij de laatste 16. Na slechts 2 minuten in de wedstrijd te hebben gescoord, bleef Denemarken de Belgische kant onder druk zetten en kwam in de eerste helft meerdere keren dicht bij een doelpunt. De zaken veranderden echter in de tweede helft toen De Bruyne invalde en meteen indruk maakte door te scoren en België te assisteren bij een 2-1 overwinning op Denemarken.

België speelt vervolgens op maandag 21 juni om 22.00 uur lokale tijd tegen Finland [Tuesday, June 22 at 12:30 AM] in het Sint-Petersburg Stadion, Rusland.

Afbeelding tegoed: Tim Castagne/Twitter