Servette pleegde een staatsgreep in België en verzekerde de première van de club

Servette kwalificeerde zich voor het eerst voor de groepsfase van de Europa Cup. Het vroeg afbrokkelende Genève won in Genk de tweede kwalificatieronde van de Champions League na strafschoppen en staat in het ergste geval in de Europa League.

Een goede week na een 1-1 gelijkspel thuis trotseerde Servette alle verwachtingen in een 2-2 gelijkspel bij Genk. De ploeg van René Weiler moest vanaf de 5e minuut genoegen nemen met één man minder, kreeg een discutabel doelpunt tegen en verloor na rust twee belangrijke spelers door blessure: doelmannen Jérémy Frick en Alexis Antunes.

Toch bleef het team uit Genève de volle 120 minuten op het goede spoor. Timothé Cognat maakte er nog voor rust 0-1 van met een afgeweken vrije trap. Topscorer Chris Bedia reageerde na ruim een ​​uur op de tweede treffer en zorgde opnieuw voor een zeer slimme tegenaanval.

Recentelijk redde Servettiens zich van een strafschoppenserie met zeven à acht spelers in het eigen strafschopgebied. Daar zijn ze duidelijk superieur. Terwijl de Belgische ploeg maar één keer langs Servette’s invaldoelman Joël Mall kon komen, scoorden alle gasten in het Genkse stadion veilig. Ronny Rodelin, die laat in de verlenging kwam, moest bij zijn laatste poging zinken.

Servette met geluk en veel moeite

Servette verdedigde uitstekend zonder Enzo Crivelli, die vroeg van het veld werd gestuurd vanwege een ruige tackle. In het duel tussen de twee kampioenstitels vorig seizoen verraste Grenat herhaaldelijk de hooggeplaatste Genkse ploeg met snelle aanvallen. Dit leidde tot een vrije trap, die Cognat met een beetje geluk benutte en na perfect samenspel tussen Cognat, Antunes en Bedia de stand op 2-2 bracht.

De 2-2 kwam er nog geen kwartier nadat België voor de tweede keer op voorsprong kwam dankzij de Nigeriaanse grootmacht Tolu Arokodare, die dankzij controversieel gebruik van zijn arm een ​​kopduel met Steve Rouiller won. In de verdediging overheerste echter het geluk voor Servettiens: Arokodare raakte kort na rust de paal en in de 77e minuut stopte Nicolas Vouilloz een schot op zijn eigen doellijn.

Rangers als het volgende obstakel

Servette gaat volgende week in de derde en voorlaatste ronde van de Champions League-kwalificatie verder met een uitduel tegen Glasgow Rangers. Over twee weken vindt dan de thuiswedstrijd plaats. Als het team van Weiler deze hindernis weet te overwinnen, kunnen ze blijven dromen van de Champions League-jackpot. Als ze verliezen, kan Servette zich troosten met de Europa League.