Romelu Lukaku is terug! De wonderbaarlijke spits van Inter pakte een hattrick toen België Zweden versloeg in de eerste wedstrijd van het Domenico Tedesco-tijdperk

Romelu Lukaku scoorde vrijdag een verbluffende hattrick in de 3-0 overwinning van België op Zweden, waardoor nieuwe baas Domenico Tedesco de perfecte start kreeg.

• Lukaku was klinisch om Tedesco de overwinning in de eerste game te bezorgen
  • Belgische spits telt nu 71 doelpunten in 105 spel
  • Sub Ibrahimovic, 41, brak het leeftijdsrecord

VERTEL ME MEER: België herstelde zich op indrukwekkende wijze na hun rampzalige WK-campagne – en het vertrek van Roberto Martinez als manager – met Lukaku in geïnspireerde vorm vooraan. De Inter-man doorbrak de impasse met een kopbal in de eerste helft en voegde er na rust nog twee toe met zijn linkervoet.

Hij kreeg te vaak te veel ruimte van de Zweedse verdediger, waarbij Zweden de prijs betaalde voor het verspillen van verschillende grote kansen tijdens een doorgang door Dejan Kulusevski. Maar ondanks de druk dreigde de thuisploeg nooit terug te stuiteren, aangezien Tedesco’s ambtstermijn als manager van de Rode Duivels zuur werd.

MVP’s: Lukas, zoals hij zo vaak voor België deed, ongeacht de clubvorm, deed het spel in zijn voordeel buigen. Zijn drie doelpunten in deze wedstrijd waren gelijk aan zijn Serie A-score voor Inter het hele seizoen. Nerazzurri-fans zullen hopen dat de huurspits ’terugkomt’ en dat hij deze vorm kan vertalen naar zaken aan het einde van het seizoen voordat hij terugkeert naar moederclub Chelsea.

GROTE VERLIEZERS: Kulusevski het zag er soms rooskleurig uit, maar hij viel op voor het doel en hij zou, samen met Alexander Isak, meer verantwoordelijkheid moeten gaan dragen. Hoewel Zlatan Ibrahimovic geschiedenis schreef toen hij in de 73e minuut van deze wedstrijd inviel – en daarmee de oudste speler ooit werd die deelnam aan de EK-kwalificatie – Zweden heeft een nieuwe man nodig om op te vertrouwen.

PAST IN DRIE FOTO’S:

Gettys imagoLukaku scoort Zweden vs België 2023Gettys imagoTeam Zweden vs België viert 2023Gettys imago

WAT KOMT HIERNA? Na zijn eerste optreden als bondscoach van België, staat voormalig baas van Leipzig en Borussia Dortmund, Tedesco, tegenover het land waar hij sinds zijn tweede jaar opgroeide – een grote vriendschappelijke wedstrijd tegen Duitsland op 28 maart. Oostenrijk, Estland en Azerbeidzjan zijn in dit opzicht andere landen in de Euro 2024-kwalificatiegroep.