Onana en België hebben hun plaatsen op Euro 2024 geboekt

Amadou Onana hielp België zich te kwalificeren voor het EK van volgende zomer met een 3-2 overwinning in Oostenrijk, hoewel de Everton-middenvelder de laatste twaalf minuten miste toen hij van het veld werd gestuurd voor een tweede gele kaart.

Voormalig Blues-aanvaller Romelu Lukaku scoorde de winnaar toen de Belgen met 3-0 voorkwamen in hun ‘winner-takes-all’-kwalificatiewedstrijd in Wenen, waarbij Dodi Lukebakio in elke helft scoorde.

Konrad Laimer trok een doelpunt terug en Marcel Sabitzer maakte er met nog zes minuten te gaan 3-2 van in de 90, maar de 10-koppige Rode Duivels hielden stand en boekten volgend jaar hun plaats in de Finale in Duitsland.

Elders was Jordan Pickford een ongebruikte invaller toen Sam Johnstone in doel begon voor Engeland in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Australië. Ollie Watkins scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd.

Het artikel gaat verder onder de video-inhoud

Gisteravond speelde Nathan Patterson meer dan de helft voor Schotland nadat hij in het veld kwam voor de geblesseerde Andrew Robertson, maar hij kon niet voorkomen dat Spanje met 2-0 won. De ploeg van Steve Clarke blijft bovenaan de groep en zal vooruitgang boeken als Noorwegen er zondag niet in slaagt de Spaanse ploeg te verslaan.