Nieuws | Australisch hockey

De Hockeyroos hebben hun zevende overwinning geboekt in het seizoen 2022-2023 van de FIH Pro League, nadat ze België met 2-0 versloegen in Antwerpen.

Doelpunten van Courtney Schonell en Rosie Malone leverden de Hockeyroos-overwinning op in een snelle ontmoeting, terwijl het Australische team zich bleef verbeteren in de aanloop naar de Oceania Cup, die ook dient als Olympische kwalificatiewedstrijd, in augustus.

De Hockeyroos arriveren in Antwerpen na een memorabele penalty shoot-out overwinning op Nederland, terwijl België ongeslagen aan de wedstrijd deelneemt in de laatste vijf wedstrijden.

In de wedstrijd keerde Hockeyroos-verdediger Karri Somerville terug, die haar eerste internationale optreden maakte sinds de Commonwealth Games van vorig jaar, terwijl spits Mariah Williams ook haar eerste wedstrijd op de Europese tour speelde nadat ze herstelde van een knieblessure.

Vanaf het begin werd de wedstrijd in een razend tempo gespeeld, waarbij beide partijen probeerden snel hockey met een hoog octaangehalte te spelen.

Steph Kershaw versloeg Malone, die op zijn beurt Schonell in de ring vond, maar zijn volgende schot werd gered toen de Hockeyroos een vliegende start kende.

Een paar minuten later sloegen de Hockeyroos opnieuw toe toen Jane Claxton de bal voor de tweede keer naar de onstuitbare Schonell sloeg terwijl ze vakkundig haar eerste schot uitvoerde met de bal in de lucht in de achterkant van het net.

Doelman Jocelyn Bartram moest tot een prima redding komen na een Belgische inzet, voordat de Hockeyroos laat in de eerste helft de Belgische strafcorner redden om hun voorsprong intact te houden.

Vijf minuten in de tweede helft verdubbelden de Hockeyroos de voorsprong met een goed uitgevoerde strafcorner.

Maddy Fitzpatrick sloeg de bal hard en laag, opzettelijk en perfect gericht op de ongemarkeerde Malone die hem van dichtbij afweerde.

De wedstrijd ging van begin tot eind door, terwijl Team Hockey stevig stand hield telkens wanneer België een hoepelinzending deed.

Goed werk langs de basislijn van Rebecca Greiner leverde de Hockeyroos met nog vier minuten te gaan opnieuw een strafcorner op, maar een derde wisten ze niet te pakken.

Door de 2-0 overwinning worden de Hockeyroos tweede in de ranglijst, voorafgaand aan het laatste seizoen van de FIH Pro League 2022-2023 tegen België om dinsdag om 04.40 uur AEST. De wedstrijd is LIVE te bekijken op FOX Sports en Kayo.

“We hadden een plan en ik denk dat we dat redelijk goed hebben uitgevoerd”, zei Penny Squibb.

“Er valt nog veel te leren en te nemen voor onze volgende wedstrijd, dus we zullen deze wedstrijd beoordelen en eraan werken om deze te verbeteren.”

“Het is altijd leuk om te winnen, onze vaardigheden uit te oefenen en goed als team te spelen. We zetten allemaal het team op de eerste plaats en het maakt niet uit wie scoort.”

Wedstrijddetails
België 0
IJshockey 2
(Schonell 8′, Malone 35′)
@ Sportcentrum Wilrijkse Plein, Antwerpen

Hockey: 1.Claire Colwill, 2.Rosie Malone, 3.Brooke Peris, 4.Amy Lawton, 6.Penny Squibb, 10.Maddy Fitzpatrick, 13.Hattie Shand, 14.Stephanie Kershaw, 15.Kailtin Nobbs (c), 16. Courtney Schonell, 18.Jane Claxton, 19.Jocelyn Bartram (gk), 20.Karri Somerville, 22.Tatum Stewart, 23.Mariah Williams, 29.Rebecca Greiner, 44.Abby Wilson
Ongebruikte vervanging: 7.Aleisha Power (gk)

Opstelling team

FIH Pro League 2022-23 Seizoen Eindhoven en Antwerpen – Wedstrijdschema hockey en kookaburra’s
8 juni – Hockey Nederland 7-2 (Eindhoven)
9 juni – Nederland 2-7 Kookaburra’s (Eindhoven)
11 juni – Nederland 3-3 (1-2) Hockeyroos (Eindhoven)
12 juni – Nederland 5-2 Kookaburra’s (Eindhoven)
16 juni – België 0-2 Hockeyroos (Antwerpen)
17 juni – België v Kookaburras (Antwerpen) 16:40 lokale tijd (12:40 AEST, 18 juni)
19 juni – België v Hockeyroos (Antwerpen) 20.40 lokale tijd (04.40 AEST, 20 juni)
20 juni – België v Kookaburras (Antwerpen) 20.40 uur lokale tijd (04.40 AEST, 21 juni)