Nederland Vrouwen 2-1 Engeland Vrouwen: late goal van Renate Jansen zorgt ervoor dat Lionesses verslagen worden in Nations League | Voetbalnieuws

Millie Bright zei dat het “absoluut verrassend” was dat VAR niet werd gebruikt in de 2-1 nederlaag van Engeland tegen Nederland in de Nations League.

De mannen van Andries Jonker probeerden het schokkende verlies tegen België vrijdag in hun opener goed te maken, en deden dat met een schitterend optreden in de eerste helft. De fraaie curlingslag van Lieke Martens in de 34e minuut bezorgde de gastheren bij rust een verdiende voorsprong – hoewel uit de herhalingen bleek dat er sprake was van buitenspel.

VAR is niet verplicht in de groepsfase van de UEFA Nations League – dit is ter beoordeling van het gastland – en de Leeuwinnen scoorden ook twee doelpunten wegens buitenspel, maar geen van beide kon door de VAR worden bevestigd.

De Engelse aanvoerder Millie Bright geeft toe dat fouten haar team hebben gekost in de 2-1 nederlaag tegen Nederland, terwijl Georgia Stanway klaagt over de afwezigheid van VAR

Sprekend na de nederlaag, vertelde de Engelse kapitein Bright BBC: “Dit is internationaal voetbal en we hebben geen VAR in competitieve internationale wedstrijden, wat geweldig is.

“Er is geen consistentie. Het is altijd frustrerend (geen VAR). We streven ernaar om het spelniveau erg hoog en professioneel te houden, maar soms hebben we VAR en soms niet, en soms hebben we doellijntechnologie.

“Het is jammer dat dit nog steeds een enorm verkeerde beslissing is. Dat is waar wij als spelers erover moeten blijven praten, we moeten actie ondernemen, en we moeten beter eisen, en meer eisen.”

Engeland had het moeilijk in de eerste 45 minuten, werd op bijna elk gebied weggespeeld en weggespeeld. Een tactische wijziging van Wiegman in de eerste helft – die voor het eerst in haar thuisland op Nederlandse bodem speelde – zorgde er echter voor dat de Leeuwinnen zich verder verbeterden.

Ze zorgden er ook voor dat Alessio Russo – rustte voor de overwinning tegen Schotland – in de 64e minuut gelijk maakte en zijn 15e doelpunt scoorde in 30 interlands.

Maar de Lionesses waren slordig en een slechte pass van Alex Greenwood werd gepareerd door Renate Jansen, die in de 90e minuut een krachtig schot afvuurde langs Mary Earps en zo de eerste overwinning van Nederland in de Nations League veiligstelde.

Hoe de Britten werden verslagen bij Utrecht

Afbeelding:
Lieke Martens uit Nederland scoorde de openingstreffer tegen Engeland

Nederland was in de eerste helft de veel betere ploeg, maar speelde vanaf het begin niet zoveel keeperswerk als ze hadden gewild. De poging van Jill Roord van afstand werd echter in de 21e minuut opgevangen door de Earps.

Niet lang nadat Caitlin Dijkstra’s in het nauw gedreven schot de Earps tot een nieuwe knappe redding dwong, nam Oranje terecht de leiding.

Fouten van Millie Bright en Georgia Stanway zorgden ervoor dat Danielle van de Donk de bal in de voeten van Marten kon spelen, met een fijne curling-finish die Earps en Bright versloeg. Uit herhalingen bleek dat Van de Donk in buitenspelpositie stond, maar zonder VAR was het doelpunt nog steeds geldig.

Engelse teamkoppen

• Sarina Wiegman maakte twee wijzigingen ten opzichte van de winst tegen Schotland vorige keer.
  • Alessia Russo en Ella Toone vervangen Chloe Kelly en Lauren James.

Engeland kwam eindelijk weer op gang in de laatste vijf minuten van de eerste helft. Het begon nadat Rachel Daly met een poging de paal raakte, waarna Lauren Hemp en Lucy Bronze Daphne van Domselaar tot een spectaculaire redding dwongen.

Kort daarna hadden de Nederlanders de voorsprong kunnen verdubbelen. Lineth Beerensteyn kon zijn eigen inzet echter pas in een late vlaag over de lat tillen.

Engeland keerde terug naar het gebruik van een viertal in de tweede helft, waarbij Chloe Kelly Daly verving. Lauren Hemp schoof op naar de linkervleugel, waar ze veel effectiever was. Net voor het uur dwong hij een sensationele stop van Van Domselaar af bij de achterpaal toen Hemp naar huis ging om te scoren.

Afbeelding:
Alessia Russo scoorde de gelijkmaker voor Engeland

De druk vanuit Engeland bleef toenemen en al snel maakten ze gelijk. Stanway’s voorzet in het strafschopgebied werd gepareerd door een Nederlandse verdediger en belandde in het pad van Russo. Vervolgens strekte hij zijn voet uit om de bal vakkundig in de bovenhoek te scheppen.

De wedstrijd begon toen voor beide partijen dankzij het werk van hun respectievelijke doelmannen, en het leek erop dat het tot de 90e minuut in een gelijkspel zou eindigen.

Een niet overtuigende pass van Greenwood zorgde ervoor dat Jansen kon toeslaan. Vervolgens reed hij het strafschopgebied in en reed een schitterende finish voorbij de springende Earps, waarmee hij een verdiende overwinning voor Nederland veiligstelde.

Spelerbeoordelingen

Nederlands: Van Domselaar (7), Dijkstra (7), Roord (7), Beerensteyn (7), Spitse (7), Van de Donk (7), Martens (7), Groenen (7), Pelova (7), Janssen ( 6), Brugt (6).

Gebruikte sub’s: Wilms (6), Kaptein (6), Jansen (7), Egurrola (6).

Engels: Oortjes (7), Brons (6), Carter (6), Greenwood (6), Helder (6), Daly (6), Zelem (7), Stanway (6), Toone (6), Hennep (7), Rusland (6).

Gebruikte sub’s: Kelly (7), James (6).

Analyse: Fresh England zal wraak nemen

Laura Hunter van Sky Sports:

“Het probleem was tegen Schotland. Een optreden vol fouten was bijna fataal, en na de wedstrijd werd voorspeld dat tegen een meedogenlozere tegenstander sommige van die fouten zouden worden bestraft.

“Dat was dus duidelijk te merken tegen het vrij spelende Nederland, dat in de eerste helft de ploeg van Sarina Wiegman omsingelde, wat bij rust een noodformatiewissel teweegbracht.

“Beide doelpunten vloeiden voort uit de onbekwaamheid van Engeland. Ze werden een aantal keren betrapt op overspelen, waarbij ze de bal diep op eigen helft verloren, voordat Lieke Martens en invaller Renate Jansen twee fraaie afwerkingen kregen. We gaven ze twee doelpunten”, blikte Millie Bright na afloop terug. . Hij had het niet mis.

Afbeelding:
Alessia Russo scoorde haar 15e doelpunt in 30 wedstrijden in Engeland

“Het gebeurde in de WK-finale tegen Spanje. Engeland was niet erg bedreven in het afstaan ​​van het grootste deel van de bal. Dit bracht hun voetballers in verwarring. De lichaamsvorm werd onregelmatig, de verdedigers waren uit positie, de controle ging verloren in het middelste derde deel, en dan vertrouw je op Mary Earps om de situatie te redden.

“Verdere gedachten zullen negatief zijn, vooral nadat we er niet in zijn geslaagd de schitterende gelijkmaker van Alessia Russo te verzilveren, maar niet alles is verloren. Er was een gebrek aan frisheid – misschien is een rotatie nodig? Maar Wiegman zal niet in paniek raken.

“In oktober, wanneer Engeland thuis en uit tegenover België staat, zal er een scherpere groep spelers zijn die in de binnenlandse stroom zitten en hun ritme regelmatiger kunnen vinden.”

Wiegman: VAR hebben zou ‘echt helpen’

De Engelse manager Sarina Wiegman vertelde ITV Sport:

“(Het was) heel moeilijk om te doen en heel, heel onnodig. In de eerste helft waren zij de betere ploeg. Ik denk dat we in de tweede helft de wedstrijd echt domineerden, en natuurlijk scoorden we één doelpunt, maar daarvoor kregen we veel geweldige doelpunten.” ook kansen.

“En er was maar één moment waarop we de wedstrijd niet organiseerden en in de tegenaanval scoorden ze om de stand op 2-1 te brengen. Het was heel erg teleurstellend.

“Ik denk ook dat toen zij het eerste doelpunt scoorden, we niet goed speelden, we speelden niet goed, maar het was duidelijk buitenspel. Dat moet gezien worden.

“Ik denk dat het spelniveau steeds hoger wordt [having VAR] zal zeer nuttig zijn. Het is gewoon een beetje teleurstellend.”

Stanway roept op tot VAR bij internationale dameswedstrijden

De Engelse middenvelder Georgia Stanway vertelde Sky Sports News:

“De eerste helft voldeed helemaal niet aan onze normen, we waren erg slecht, zowel in balbezit als in balbezit. We kwamen totaal niet in ons ritme.

“Maar toen we in de tweede helft van formatie wisselden, hadden we meer kwaliteit in balbezit en ik denk dat het een wedstrijd van twee helften was. Die doelpunten waren twee fouten, maar ook in die situaties had een beetje VAR kunnen helpen.

“Maar dat is voetbal. Dat [the Nations League] ligt nog steeds in onze handen en we hebben vier wedstrijden die we moeten bijwonen.

“[Not having VAR] Dit is waar het vrouwenvoetbal nog veranderingen moet doorvoeren. Iedereen kan op tv zien, iedereen kan zien als je op het scherm in het stadion kijkt hoe buitenspel het is. Dit is het moment waarop VAR echt moet worden gebruikt, omdat dit de standaard is.

“We doen mee aan de Olympische Spelen en dit is gezien de omstandigheden een goede marge.”

Roord: Wij behoren tot de topteams

De Nederlandse middenvelder Jill Roord vertelde Sky Sports News:

“[The message] behoren wij ook tot de topteams? We zijn er geweest, we hebben moeilijke tijden gehad en nu denk ik dat we op de terugweg zijn.

“Ik denk dat we dat op het WK hebben laten zien en vorige week hebben we verloren. We wilden dus laten zien dat we nog steeds een topteam zijn en ik denk dat we dat vandaag hebben gedaan.” [Tuesday].”

Bright: We gaven ze twee doelpunten

De Engelse aanvoerder Millie Bright vertelde ITV Sport:

“Het was zwaar. Ik vond dat we een aantal goede delen van de wedstrijd hadden waarin we domineerden. Ik vond ze meedogenloos als ze kansen kregen en om eerlijk te zijn gaven we ze twee doelpunten. Het was erg teleurstellend voor ons.

“Als je op zo’n manier toegeeft, is dat teleurstellend, vooral als een wedstrijd als deze echt belangrijk is. We zullen erover nadenken, het gaat nog steeds goed met ons, het is maar één wedstrijd. Er is veel om voor te spelen, dat zijn we niet.” alleen op die manier opgeven en negatief worden.

“De wedstrijden worden moeilijker en de tegenstanders worden beter. We moeten reflecteren en ontwikkelen. [On Tuesday] we konden geen manier vinden om te winnen.

“De wedstrijd verliep goed. In de tweede helft speelden we met een ander team. De kwaliteit van het balbezit was veel beter, maar als je zo twee doelpunten weggeeft, wordt het heel lastig.”

Van de Donk: Alles klikte vanavond