India verliest met 2-3 van België op het WK hockey dames junioren | Hockeynieuws

SANTIAGO (Chili): De twee doelpunten van Annu waren tevergeefs toen India met 3-2 verloor van België in een zwaarbevochten wedstrijd in Poule C en zaterdag een tweede opeenvolgende nederlaag leed op de FIH Junior World Cup.

Annu (47e, 51e minuut) scoorde twee doelpunten in een tijdsbestek van vier minuten uit een strafcorner en een strafschop om gelijk te maken nadat België met 2-0 op voorsprong kwam door doelpunten van Noa Schreurs (vijfde) en France de Mot (vijfde). 42).

Maar het was niet de dag van India, want Astrid Bonami scoorde via een strafschop in de 52e minuut het winnende doelpunt.

Het was opnieuw een hartverscheurende nederlaag voor India nadat het donderdagavond een voorsprong van twee doelpunten verspeelde en met 3-4 verloor van Duitsland, nummer twee van de vorige editie.

Het Indiase team begon hun campagne echter knallend en boekte een 12-0 overwinning op Canada.

India staat momenteel tweede in Poule C met drie punten uit drie wedstrijden. België staat bovenaan de groep met een record van alle overwinningen uit drie wedstrijden.

Duitsland speelt vandaag in de laatste poulewedstrijd tegen Canada.

Uitbreiden

India nam vanaf het begin een urgente wedstrijd over en redde een vroege strafcorner, maar kon de kans niet in doelpunt omzetten.

België verdedigde zich echter niet alleen krachtig om India een vroege voorsprong te ontnemen, maar zette ook een tegenaanval in. Deze strategie wierp zijn vruchten af ​​toen Schreurs een schitterend velddoelpunt scoorde, waardoor België al vroeg op voorsprong kwam.

Met de score in hun voordeel intensiveerde België zijn aanvallen met frequente penetraties in de cirkel, waardoor de kansen van India op de gelijkmaker in het eerste kwart werden beperkt, dat eindigde met een 1-0 voorsprong voor België.

Vastbesloten om het tij te keren, koos India in het tweede kwartaal voor een agressieve aanpak.

Desalniettemin dwarsboomde een stevige Belgische verdediging de inspanningen van India en handhaafde hun 1-0 voorsprong tijdens de rust toen het tweede kwart doelpuntloos eindigde.

Omdat België de voorsprong wilde behouden, gaf België in het derde kwart de voorkeur aan balbezit, terwijl het consequent de Indiase cirkel binnendrong.

Ondanks hun inspanningen zorgde een schitterende redding van Khushboo ervoor dat België de voorsprong niet kon vergroten.

België brak echter uiteindelijk door toen De Mot vakkundig een strafcorner omzette en de voorsprong verdubbelde. Het voorlaatste kwart eindigde op 2-0 in het voordeel van België.

In het laatste kwart begon India aan te vallen en produceerde via Annu vanuit een strafcorner hun eerste doelpunt van de wedstrijd, waardoor de achterstand werd verkleind.

Gesterkt door deze doorbraak intensiveerde India hun aanval, wat resulteerde in een cruciale strafbal die Annu koeltjes omzette, waardoor de scores gelijk werden getrokken.

Even later kreeg België echter ook een strafschop toegekend, die Bonami langs de Indiase doelman wist te passeren.

In de hoop opnieuw gelijk te maken, viel India meedogenloos aan en deed zijn uiterste best om de Belgische verdediging binnen te dringen, maar dat lukte niet, en bezweek uiteindelijk aan een nederlaag.