India kreeg een laat doelpunt tegen en verloor met 1-2 van België

India kreeg een laat doelpunt tegen door met 1-2 te verliezen van Olympisch kampioen België in een fel omstreden FIH Men’s Hockey Pro League-wedstrijd hier op vrijdag.

Alle doelpunten in die wedstrijd kwamen uit strafcorners.

België, de nummer 2 van de wereld, kwam in de 18e minuut op voorsprong via Thibeau Stockbroekx voordat India in de 25e minuut gelijk maakte via Mandeep Singh.

De verdediging van India stortte echter in de laatste minuten van de wedstrijd in toen ze verschillende hoekschoppen kregen, waarvan er één werd omgezet door Nelson Onana (60e minuut).

De wedstrijd was zelfs tot aan de laatste hoorn waarbij beide teams tegen elkaar speelden.

India kreeg hun eerste kans in de vijfde minuut, maar de poging van Hardik Singh vanaf de bovenkant van de cirkel werd gered door de behendige Belgische keeper Loic van Doren met zijn uitgestrekte linkerhand.

Seconden van het eerste kwartier kreeg België een strafcorner, maar die werd goed verdedigd door de Indiase backline.

België redde opeenvolgende strafcorners in de 18e minuut en Stockbroekx brak de impasse uit een tweede kans door de voorzet van Loïck Luypaert in te draaien nadat India-keeper PR Sreejesh een dubbele redding had gemaakt.

India had zeven minuten nodig om gelijk te maken via de opportunist Mandeep die de rebound binnenhaalde nadat de voorzet van aanvoerder Harmanpreet Singh uit een strafcorner werd gered door de Belgische verdediging.

Twee minuten in het derde kwart redde België nog een spelhervatting, maar slaagde er niet in om te kapitaliseren.

Het schot van Harmanpreet uit de hoekschop enkele minuten later werd gered door van Doren.

In de 45e minuut redde België nog een strafcorner maar de Indiërs verdedigden met veel cijfers.

Vier minuten na het begin van het laatste kwart kreeg België opnieuw een spelhervatting en dit keer redde Sreejesh India.

India kreeg ook enkele goede kansen om op voorsprong te komen, maar de pogingen van Sukhjeet Singh en Gurjant Singh werden gered door de Belgische garde.

De Indiaan zakte in de laatste minuut van de wedstrijd in elkaar onder de niet-aflatende druk van België en kreeg back-to-back strafcorners tegen, waarvan de tweede door Onana uit de rebound op doel werd gezet nadat Sreejesh een vroege redding had gemaakt.

India neemt het hier op zaterdag op tegen gastland Groot-Brittannië in hun tweede etappe van de Europese Pro League-etappe.

Dit zijn Premium-artikelen die exclusief beschikbaar zijn voor onze abonnees. Om elke maand meer dan 250 van dergelijke premiumartikelen te lezen

Je hebt je limiet voor gratis artikelen opgebruikt. Steun kwaliteitsjournalistiek.