Harmanpreet Singh leidt India naar 5-1 overwinning op België | Hockey

Na twee opeenvolgende nederlagen in de FIH Pro League keerde het Indiase herenhockeyteam vrijdag terug in vorm met een 5-1 overwinning tegen de regerend Olympisch kampioen in het Lee Valley Stadium in Londen.

Harmanpreet Singh

Terwijl de Indiase aanvoerder Harmanpreet Singh tweemaal scoorde (20, 30), droegen Vivek Sagar Prasad (2), Amit Rohidas (29) en Dilpreet Singh (60) elk één doelpunt bij om het team te helpen de 1-2 nederlaag van vorige week te wreken. op dezelfde locatie tegen België. Dit is de eerste uitoverwinning van India in de Pro League 2022/23.

Bekijk de volledige verslaggeving van de APBN van 2024 alleen op HT. Ontdek nu!

India begon goed met een goed uitgevoerd velddoelpunt toen Gurjant Singh Vivek vanaf de linkerflank te pakken kreeg. De strafcornerbatterij (PC) maakte geen fout toen Harmanpreet een prima schot van Abhishek ontving om de onderste hoek van de paal te vinden.

Niet lang vanaf de rechterflank schoot Mandeep Singh niet, maar gaf een verrassende pass op Amit Rohidas, waardoor de stand op 3-0 kwam voor India. India was nog niet klaar, want de aanvoerder breidde de score via een andere pc uit naar 4-0. Een goed schot van Hardik Singh zorgde ervoor dat Rohidas een variatie leidde, maar zijn sleepbeweging werd geblokkeerd. De rebound werd uitgebuit door Harmanpreet die de bal moeiteloos langs doelman Loic van Doren schoof.

België vond eindelijk een doorbraak toen William Ghislain in de 46e minuut een doelpunt scoorde. India maakte er 5-1 van toen Dilpreet in de laatste minuut scoorde.

India speelt zaterdag de volgende wedstrijd tegen Groot-Brittannië.