Gemengde resultaten voor België in München – Kevin Borlée geblesseerd

In de halve finale van de 400 m mannen plaatste Dylan Borlée zich voor de finale. Zijn broer Kevin moest daarentegen vertrekken vanwege een blessure (hierboven afgebeeld). Hij is duidelijk verstuikt. Dit is geen goed nieuws voor de 4x400m estafette voor heren, de Belgian Tornados, waarin Kevin Borlée een sleutelrol speelde. Ze willen immers hun titel verdedigen in München.

Cynthia Bolingo bereikte ook de finale van de 400 meter voor vrouwen (hieronder afgebeeld).

Lotte Kopecky liep maandagavond een derde medaille mis voor België. In het omnium bij het kampioenschap baanwielrennen, een soort allroundwedstrijd op de piste, eindigde hij als vierde, maar hij bleef tevreden. Nadat de race om de punten moest worden gestaakt vanwege een val, kwam Kopecky niet echt verfrist terug op de baan en kon de achterstand niet meer inhalen.

In het mannenomnium eindigde de 21-jarige Belg Fabio Van den Bossche als zesde. Hij kon op het afgelopen EK zilver winnen, maar dat kan hij hier niet. Ismael Debjani plaatste zich voor de 1500m finale in München en sprinter Camille Laus plaatste zich voor de 400m halve finale. Alle andere deelnemende Belgische atleten kwalificeerden zich niet.