DFB-Elf met bittere nederlaag tegen België

Het is niets. Het Duitse nationale team leed een bittere nederlaag in een vriendschappelijke wedstrijd tegen België.

Al na negen minuten was bondscoach Hansi Flick geschokt. Momenteel staat het Duitse nationale team met 2-0 achter tegen België in de tweede internationale testwedstrijd van het jaar dankzij doelpunten van Carrasco (6) en Lukaku (9).

Die vruchtbare ramp bleef echter aanvankelijk uit, want de DFB-Elf kwam terug met een penalty omgezet door Füllkrug (44e). Uiteindelijk werd het 2:3, De Bruyne scoorde opnieuw (78ste) voor België, Gnabry scoorde voor Duitsland (88ste).

“We waren te voorzichtig, te passief en konden onze tegenstanders niet onder druk zetten”, zei Flick kalm op RTL: “België speelde het genadeloos. Maar passie bracht ons terug.” De aanvoerder Joshua Kimmich was zelfs nog kritischer: “We waren te vatbaar voor fouten, ook bij het spelen met de bal. We maakten te veel fouten, verloren te veel ballen.” Kevin De Bruyne uit België denkt er net zo over: “Het was een goede wedstrijd, vooral het eerste half uur was erg goed voor ons.”

Zo gaat het spel

Positiefouten, slecht duelleergedrag, tactische gebreken – er waren gebreken in elk hoekje en gaatje. Aanvallend werkte lange tijd niets, dus werd Leverkusen-sterretje Florian Wirtz na een halfuur verzilverd. Er waren nog meer zorgen toen Leon Goretzka na 32 minuten weg strompelde. De linkerenkel van de man uit München was zwaar verbonden, wat de nieuwe Bayern-coach Thomas Tuchel moet hebben afgeschrikt in de aanloop naar de Bundesliga-top van zaterdag met koploper Dortmund.

Het Duitse team kwam in de zesde minuut op achterstand. Na een prima pass van De Bruyne op Carrasco liet de buitenspeler Wolf uit en schoot de bal van dichtbij in het net. Slechts drie minuten later brulde de nummer vier van de wereld terug toen Lukaku een zware klap kreeg. De laatste keer dat Duitsland binnen de eerste tien minuten met 2-0 achter stond, was in maart 2006, toen ze vlak voor het WK thuis met 4-1 verloren in Italië, toen het erg ongemakkelijk werd voor de toenmalige bondscoach Jürgen Klinsmann.

Ook Lukaku raakte de lat

Aan het tweede doelpunt ging een nieuwe pass van De Bruyne vooraf. De middenvelder van Manchester City is een spil in het Belgische spel. De spelers van Bayern staan ​​over twee weken opnieuw tegenover De Bruyne in de kwartfinales van de Champions League.

En het had erger gekund als België niet zo slordig was omgegaan met hun grote kans. Dodi Lukebakio van Hertha liep alleen naar het doel van Marc-André ter Stegen, maar schoot de bal naast de rechterpaal (19′). Twee minuten later kopte Lukaku de bal over de lat (21). De Duitse verdediging vond het moeilijk om de massale centrumspits te overweldigen. Tekenend toen Thilo Kehrer net op de grond viel in een duel tegen de Inter-spits.

“Dat is geen klassenverschil, dat is een verschil van twee klassen. De Duitsers kijken gewoon naar België”, vermaande DFB-platenspeler Lothar Matthäus als RTL-expert. Flick zag er echter gediend uit en reageerde door het verdedigende middenveld te versterken. Met Can for Wirtz kwamen de vechtpartijen in het spel en de blessure van Goretzka kostte ook Felix Nmecha zijn internationale debuut.

Vullende werper: zesde doelpunt in zesde international

Het mooiste van de eerste helft was het resultaat, want vlak voor rust kwamen de Duitsers met een verrassend doelpunt. Füllkrug raakte met een kopbal de uitgestrekte arm van Lukaku en kreeg een penalty toegekend, die de Bremen-spelers koelbloedig omkeerden. Met zijn zesde doelpunt in zijn zesde international verhoogde hij zijn indrukwekkende quotum nog verder. Hij maakte al twee doelpunten in de 2-0 zege op Peru. “Ik ben blij met het doelpunt”, zei Füllkrug na de wedstrijd en bewees over het algemeen een behoorlijke teamprestatie.