De twee doelpunten van Harmanpreet hielpen India België met 5-1 te verslaan in de FIH Pro League

Londen: Kapitein Harmanpreet Singh scoorde tweemaal toen India vrijdag Olympisch kampioen België met 5-1 verblufte in Londen na opeenvolgende nederlagen in hun Europese deel van de FIH Pro League.

Middenvelder Vivek Sagar Prasad zette India in de tweede minuut van de wedstrijd op voorsprong voordat Harmanpreet (20e en 30e minuut) tweemaal scoorde uit strafcorners.

Amit Rohidas (29) en Dilpreet Singh (60) waren de andere doelpuntenmakers van India.

William Ghislain (46) scoorde in de eerste minuut van het vierde kwart het enige doelpunt voor België.

India, dat naar Europa komt als leiders van de Pro League, verloor op 26 mei hun eerste Europese etappe van België met 2-1, voordat het de volgende dag met 4-2 verloor van Groot-Brittannië.

Met verlossing in gedachten begonnen de Indians vliegend van start met een goed uitgevoerd velddoelpunt, slechts de tweede minuut na de start, dat het momentum voor de wedstrijd zette. Het was Gurjant Singh die scoorde voor Vivek met een prima pass vanaf de linkerflank.

India bouwde voort op dit vroege succes, toonde een goede balcontrole en toonde het juiste temperament in hun aanvallende structuur.

Ze voerden de druk op de Belgische verdediging op toen nieuwkomer Sanjay de ervaren Emmanuel Stockbroekx dwong om plaats te maken voor de Belgische helft. Door de overtreding kreeg India hun eerste strafcorner.

Hoewel India deze kans niet kon omzetten, deden ze dat vanaf een andere pc in de 20e minuut toen Harmanpreet een prima schot van Abhishek ontving voordat hij een krachtige sleepbeweging uitzond om de onderste hoek van het bord te vinden.

De 2-0-voorsprong zet het Indiase team in een goede uitgangspositie, waardoor ze hun natuurlijke spel kunnen spelen. Ze domineerden het balbezit en bleven de Belgische verdediging verscheuren.

In de 29e minuut leidde Rajkumar Pal de aanval op het middenveld en vond Mandeep Singh op de rechterflank. Omdat hij zelf geen schot had, plaatste Mandeep een verrassende pass voor Amit Rohidas, die een succesvol schot op doel sloeg en India comfortabel op een 3-0 voorsprong zette.

In de volgende minuut breidde India hun voorsprong uit naar 4-0 toen ze de pc opnieuw wonnen. Een fijne injectie van Hardik Singh bezorgde Amit de leiding over de PC-variant, maar zijn schot werd geblokt door de Belgische keeper.

De rebound werd echter gepakt door Harmanpreet die niet de moeite nam om de bal voorbij Loic Van Doren te schieten.

België bevond zich op een achterstand met India met een solide voorsprong in de eerste helft en stelde de verdediging van zijn tegenstanders op de proef toen ze vroeg in het derde kwartaal back-to-back pc’s kregen.

PR Sreejesh toonde een aantal goede keepersvaardigheden en wist de bal uiteindelijk in veiligheid te brengen.

In het vierde kwart vond België eindelijk een doorbraak toen William Ghislan in de 46e minuut een fraai velddoelpunt scoorde.

De late comeback van België kon het spel van India niet bederven. Vastbesloten om goed te eindigen, hield India vast aan hun structuur en produceerde in de laatste minuten goed aanvallend hockey, wat ertoe leidde dat Dilpreet Singh in de 60e minuut het vijfde doelpunt van India scoorde en zo hun eerste overwinning op weg naar de FIH Hockey Pro League van het seizoen bezegelde.

India neemt het zaterdag opnieuw op tegen Groot-Brittannië.

Lees hier al het laatste nieuws, trending nieuws, cricketnieuws, Bollywood-nieuws, India-nieuws en entertainmentnieuws. Volg ons op Facebook, Twitteren En Instagram.