De Engelse hoop op de UEFA Nations League komt in gevaar nadat België de Leeuwinnen heeft verbijsterd – 5 gesprekspunten

BELGIË 3-2 ENGELAND: De Lionesses werden onder Sarina Wiegman voor de vierde keer verslagen in een zware nederlaag die fataal zou kunnen zijn voor hun hoop op het bereiken van de Nations League-finale

Keira Walsh leek neerslachtig nadat België de score opende

Engeland maakte een Halloween-horrorshow mee toen België de Leeuwinnen verblufte met een 3-2 overwinning in Leuven.

De Europese kampioen, die ook Alex Greenwood verloor door een hoofdblessure, werd verslagen door een late penalty van Tessa Wullaert, wat hun hoop op het bereiken van de Nations League-finale ernstig schaadde.

De Leeuwinnen kregen al vroeg een klap te verwerken toen de Belgische verdediger Laura De Neve in de achtste minuut een curling vrije trap scoorde na een onnodige handsbal van Chloe Kelly. Vervolgens verloren ze Greenwood na een hevige botsing met Jassina Blom, omdat de avond lelijk dreigde te worden voor de ploeg van Sarina Wiegman.

Na de herstart maakten de Lionesses gelijk, waarbij Lucy Bronze uit een perfecte vrije trap van Kelly naar huis kopte. Fran Kirby scoorde vervolgens bij haar eerste start voor Engeland in 2023 en boorde de bal in de hoek na een sensationeel punt van Lauren Hemp.

Maar Wullaert maakte gelijk voor België toen ze de Engelse centrale verdediger te slim af was voordat ze ruim voorbij Mary Earps eindigde. En de Belgische aanvoerder zette zijn strafschop om nadat Georgia Stanway laat in de wedstrijd een handbal in het strafschopgebied nam en daarmee een verrassende overwinning voor de thuisploeg veiligstelde.

Hier is hij Spiegel voetbal gesprekspunten van een slechte nacht voor de Leeuwinnen.

De Neve bezorgde Engeland een nachtmerriestart

In tegenstelling tot de eerste tien minuten van de omgekeerde wedstrijd tegen Leicester vrijdag kende Engeland een wankele start in Leuven. Al na tien minuten sloegen de Red Flames als eerste toe, nadat de bezoekers in een gevaarlijke positie een spelhervatting weggaven.

Koop hier het thuisshirt van Engeland 2023

Toon uw steun voor The Lionessen tijdens de FIFA Women’s World Cup in het nieuwste thuisshirt van Engeland. Klassiek mixen met eigentijds, dit shirt wordt gedragen door het team terwijl ze een WK willen toevoegen aan hun ongelooflijke Europese kampioensoverwinning in 2022.