De Black Sticks-vrouwen leden zware verliezen bij de Belgen

The Black Sticks vieren een doelpunt tijdens de internationale dameshockeywedstrijd tegen Spanje in Tauranga.

Een dag na het behalen van een verpletterende 2-1 overwinning op de nummer twee van de wereld, Argentinië, leed het vrouwenteam Black Sticks een verpletterende 7-0 nederlaag tegen België tijdens het Pro League-toernooi in Antwerpen.

Zowel de Nieuw-Zeelandse heren- als dameshockeyteams verloren van de gastheren.

De vrouwelijke Black Sticks begonnen het eerste kwartaal met meer dominantie over het als vijfde geplaatste België.

De Nieuw-Zeelandse kant creëerde enkele veelbelovende aanvalskansen, maar slaagde er niet in deze om te zetten in echte doelpogingen.

België, dat moeite had om zichzelf te forceren, scoorde tweemaal. Het eerste doelpunt kwam uit open spel, het tweede uit een goed uitgevoerde strafcorner.

Het tweede kwart zag er uitgeput uit toen België het tempo en de speelstijl begon te dicteren. Nieuw-Zeeland toonde een sprankje hoop met een paar kansen, maar ze zagen er vooral tandeloos uit in de aanval.

Hun vorm werd ontsierd door een paar slordige wissels die België verschillende kansen opleverden.

Naarmate de wedstrijd vorderde in het derde kwart, versterkte België op beslissende wijze hun controle over de wedstrijd. Het was eenrichtingsverkeer met de Belgen voorop, wat weer een doelpunt aan hun score toevoegde.

De schade had erger kunnen zijn voor de Black Sticks, ware het niet voor de heldhaftige inspanningen van doelman Brooke Roberts, die een aantal belangrijke reddingen maakte.

In het vierde kwart had België geluk met een ongelukkig doelpunt. Een ogenschijnlijk onschuldige pass vanaf de basislijn, binnen de cirkel, draaide de Nieuw-Zeelandse verdediger Liz Thompson om voordat hij het net vond via de benen van invaller Grace O’Hanlon.

In de hoop het momentum te veranderen, koos Nieuw-Zeeland voor een agressieve strategie, waarbij ze hun doelman aantrokken om extra outfield-spelers op te stellen.

Die gok loonde echter niet, aangezien België profiteerde van een gebrek aan laatste wanhopige verdediging om hun vijfde en zesde doelpunt van de wedstrijd te scoren.

Ondanks het terugbrengen van hun doelman konden de Kiwi’s de Belgische aanvalsgolf niet stoppen.

De Black Sticks Men leverden een indrukwekkende prestatie tegen de regerend Olympisch kampioen België en verloren uiteindelijk met 3-1.

Ondanks het verlies bewees het Nieuw-Zeelandse team dat ze konden concurreren met enkele van ’s werelds beste spelers.

In het eerste kwart leken de Kiwi’s solide en lieten ze een duidelijke verbetering zien ten opzichte van hun vorige wedstrijd tegen Argentinië. Het team verdedigde goed, frustreerde de Belgische spits en creëerde tegelijkertijd een aantal aanvalskansen.

In het tweede kwartaal zag België echter zijn aanvalskracht opvoeren. De meedogenloze aanval van België werd halverwege het kwart beloond toen ze een strafcorner wonnen, die omgezet werd in het eerste doelpunt van de wedstrijd.

In het derde kwart bleef België domineren door het spel te controleren. Het Belgische team won de tweede strafcorner van de wedstrijd, waaruit ze hun tweede doelpunt scoorden.

Om niet te worden overtroffen, scoorde Kane Russell uit Nieuw-Zeeland één doelpunt voor de Black Sticks uit een goed uitgevoerde strafcorner, die het resultaat was van een goed uitgevoerde tegenaanval.

In het vierde en laatste kwart breidde België opnieuw zijn voorsprong uit. Nadat de knuppel van Blair Tarrant binnen de cirkel van richting was veranderd, vond de Belg een makkelijk schot en maakte geen fout, waardoor de stand op 3-1 kwam.

Ongeacht de eindscore kan Black Sticks Men veel positieve punten uit deze game halen. Hun prestatie tegen de regerend Olympisch kampioenen was lovenswaardig en ze lieten zien dat ze nog steeds het in zich hebben om te concurreren met de topteams.

Ze zullen zeker proberen te blijven verbeteren en hun kansen te verzilveren in de wedstrijd van morgenochtend tegen Argentinië. De vrouwen hebben een rustdag voordat ze de volgende dag tegenover Argentinië staan.