Daiki Hashimoto wint de horizontale balk voor zijn derde wereldgoud

De Japanse Daiki Hashimoto veroverde zondag zijn eerste titel op de rekstok op de wereldkampioenschappen gymnastiek, waarbij de regerend Olympisch kampioen op het apparaat in totaal drie titels mee naar huis nam van het evenement in België.

Na het behalen van zijn eerste gouden medaille bij het herenteam tijdens de vorige kampioenschappen en zijn tweede opeenvolgende individuele allround-kroon, noteerde de 22-jarige 15.233 punten, waarmee hij gemakkelijk bovenaan het podium met de horizontale balken in Antwerpen stond.

Daiki Hashimoto uit Japan viert feest na het winnen van goud op de horizontale balk voor heren op de wereldkampioenschappen artistieke gymnastiek in Antwerpen, België, op 8 oktober 2023. (Kyodo)

Het Kroatische Tin Srbic werd tweede met 14.700 en het Chinese Su Weide derde met 14.500. De Japanner Kenta Chiba eindigde als zevende.

“Dit is mijn eerste gouden medaille (in de horizontale balk) sinds de Olympische Spelen in Tokio, dus ik ben erg blij”, zei Hashimoto.

“Ik heb mijn kracht kunnen laten zien en waar ik aan heb gewerkt. Ook mik ik volgend jaar op drie gouden medailles op de Olympische Spelen in Parijs.”

Op de evenwijdige leggers bij de mannen behaalde de Japanner Kaito Sugimoto brons met een score van 15.000, terwijl Kazuma Kaya een plaats lager eindigde met 14.733.

De Duitser Lukas Dauser won met 15.400 en de Chinese Shi Cong versloeg nipt Sugimoto en eindigde als tweede met 15.066.