België versloeg Duitsland met 3-2 om de gastlanden van Euro 2024 onder druk te zetten | Voetbal nieuws

NEW DELHI: België versloeg dinsdag Duitsland met 3-2 in een vriendschappelijke wedstrijd. Met deze overwinning zet België, met twee overwinningen uit twee wedstrijden in de afgelopen vier dagen, druk op de ploeg waartegen gevochten wordt. EK 2024 gastheren.
Met beide teams die popelden om terug te komen van hun WK-groepsfase in december, was het België dat de betere ploeg was, terwijl Duitsland het moeilijk had achterin.
Duitsland verloor volledig in de eerste ronde, terwijl België naar believen aanviel.
Ze namen de leiding met een geweldige vijf-pass beweging vanuit hun eigen gebied toen Yannick Carrasco, ongemarkeerd en met veel ruimte aan de linkerkant, scoorde in de zesde minuut.
Voordat de gastheren tijd hadden om te herstellen, sloeg België opnieuw toe na een jammerlijke Duitse verdediging, waarbij Kevin De Bruyne de bal naar binnen stopte zodat Romelu Lukaku van binnenuit het strafschopgebied afmaakte.
De Belgische spits scoorde ook een hattrick in hun 3-0 overwinning op Zweden in hun openingsgroep F EK 2024 kwalificatie op vrijdag en hij had in de 20e minuut nog een doelpunt kunnen toevoegen toen hij met een krachtige kopbal tegen de lat rammelde.

Duitsland, dat zaterdag Peru met 2-0 versloeg in hun eerste international sinds hun WK-uitstap in Qatar, kreeg vlak voor rust een strafschop en spits Niclas Fuellkrug scoorde zijn zesde doelpunt in zes internationals.
Ondanks een levendigere tweede helft kregen de gastheren een derde tegen toen De Bruyne weer een snelle Belgische zet afmaakte toen de Duitse verdediging opnieuw werd overrompeld.
Serge Gnabry verkleinde de achterstand in de 88e minuut, maar het was niet genoeg om de nieuwe Belgische coach Domenico Tedesco een tweede overwinning in twee wedstrijden te ontzeggen.