Australiërs in het buitenland: Mabil kreeg twee doelpunten en een assist, Metcalfe scoorde en Irvine kreeg twee assists

Er zijn enkele opvallende prestaties geweest van Australische spelers in het buitenland, aangezien velen hun geloofwaardigheid als titelkandidaten in de Europese competities beginnen te vestigen, voorafgaand aan het internationale venster van oktober.

Metro Socceroos

Awer Mabil (dichtbij #597) Presteerde briljant voor Grasshopper in de Zwitserse Super League, scoorde twee doelpunten en assisteerde zondag bij een 3-0 overwinning op Yverdon, wat zijn eerste competitiewedstrijd was sinds hij bij de club kwam.

Jackson Irvine (dicht #568) En Connor Metcalfe (dicht #611) zette een prima prestatie neer voor St. Pauli in een 5-1 overwinning op 1.FC Nürnberg in de 2. Bundesliga. Irvine speelde de volledige wedstrijd en scoorde twee assists, terwijl Metcalfe op het uur van de bank kwam en in blessuretijd scoorde.

Garang Kuol (dichtbij nr. 627) kreeg zaterdagochtend de assist bij het enige doelpunt van FC Volendam in de 1-0-zege van de Eredivisie op FC Utrecht.

Matthew Ryan (dichtbij #555) scoorde zondagavond in de 2-1-zege van AZ Almaar tegen Ajax in de Eredivisie en bleef ongeslagen op de tweede plaats achter koploper PSV Eindhoven.

Sam Silvera (dicht #634) kwam in de 75e minuut van Middlesborough’s 4-0 overwinning op Sunderland zaterdagavond in het EFL Championship, terwijl Tom Glover is een ongebruikte vervanging. Riley McGree (dichtbij nr. 609) de wedstrijd gemist.

Harry Souttar (dichtbij #606) maakte zijn eerste optreden in het Championship-seizoen in 85 minuten toen Leicester City zondagochtend met 2-0 versloeg tegen Stoke City. De slungelige verdediger voltooide 80 passes, won zijn enige tackle en had één blok tegen zijn voormalige team.

Elders in het EFL-kampioenschap, Cameron Burgess (dicht #633) zondag weer in actie voor Ipswich Town in hun 4-2 overwinning op Preston North End. Burgess had twee onderscheppingen en zes terugvorderingen. Massimo Luongo (dichtbij nr. 571) speelde ook 75 minuten voor de Blues.

Er waren zondagochtend zes Socceroos in actie in de Schotse Premiership toen Hearts en Hibernian een spannende 2-2 derby in Edinburgh speelden.

Kye Rowles (dichtbij nr. 622), Cameron Devlin (dichtbij #625) en Olyroo Calem Nieuwenhof begon voor Hearts, en Martin Boyle (dichtbij nr. 599), James Jeggo (dicht #601) En Lewis Molenaar begonnen voor Hibs.

Ook in de Schotse Premiership, Ryan Strain (dicht #624) En Keanu Baccus (dicht #628) verloor met 3-0 van St. Mirren speelt zondag tegen Rangers. Strain werd vóór het halfuur van het veld gestuurd, terwijl Baccus 70 minuten speelde.

In EFL League One, Ashley Maynard-Brewer begon als een doelpunt tegen Charlton Athletic Kenneth Dougall (dichtbij nr. 608)Blackpool, toen de twee teams zondag met 2-2 gelijk speelden.

Indian Super League Socceroos-duo Dimitri Petratos (dichtbij #593) En Jason Cummings (dicht #626) beiden scoorden maandagochtend in de eerste helft van de 3-1 overwinning van Mohun Bagan Super Giant tegen Cehnnaiyin FC.

Dylan McGowan (dichtbij nr. 590) speelde de volledige wedstrijd voor Hamilton Academical in Scottish League One toen ze 0-0 gelijk speelden tegen Falkirk.

Jordan Boss (dicht #632) kwam zondag in de 79e minuut van de 1-0-zege van Kortrijk Westerlo in de Belgische Eerste Klasse A.

In de andere topwedstrijden van België Aiden O’Neil (dicht #629) kwam zondag in de 81ste minuut van de 2-1-zege van Standard Luik tegen Club Brugge.

Jason Davidson (dichtbij #545) voltooide maandag ook in België de volledige wedstrijd voor Eupen in hun 4-1 nederlaag tegen Royal Antwerp.

Craig Goodwin (dichtbij nr. 562) werd in de eerste helft weggestuurd voor Al-Wehda toen ze zondag 1-1 gelijk speelden tegen Al-Fayha in de Saudi Pro League.

Brad Smith (dichtbij nr. 575) kwam in de 88e minuut toen de Houston Dynamo zondag de Colorado Rapids met 5-1 versloeg in de Major League Soccer.

Mitchell Duke (dichtbij nr. 559) speelde 85 minuten toen Machida Zelvia 3-3 gelijk speelde tegen Ventforet Kofu in J.League 2.

Denis Genreau (dichtbij #610) speelde maandag de volledige wedstrijd voor Toulouse in het 1-1 gelijkspel tegen Brest in de Ligue 1. De middenvelder creëerde kansen en vijf passes naar het laatste derde deel.

Olyroos ondergronds

In EFL League One, Nicolaas Bilokapić was zondag de doelman in de 2-0-zege van Peterborough op Lincoln.

Calem Nieuwenof speelde zondag de volledige wedstrijd voor Hearts in hun 2-2 gelijkspel tegen Hibernian in de Schotse Premiership.

Jeugd/U18 Voetbaloos

Adriaan Segecic kreeg zaterdagochtend een assist toen FC Dordrecht Cambuur met 5-2 versloeg in de Eerste Divisie.

Nog een Australiër

Christian Volpato bleef zaterdagochtend invaller in het 1-1 gelijkspel van Sassuolo tegen Lecce in de Serie A.

Liam Chipperfield speelde zaterdagochtend 19 minuten in de 3-0-zege van FC Dion tegen Wil in de Swiss Challenge League.

Tas Mourdoukoutas hielp York City naar een play-offplek in de Canadese Premier League met een 2-1 overwinning tegen Vancouver FC op zaterdagochtend.

Patrick Flottmann bleef op de bank toen Seongnam FC zaterdagavond Chungnam Asan FC versloeg in K-League 2.

John Iredale werd ook niet gebruikt in het 1-1 gelijkspel van Wehen Wiesbaden tegen Hambuger SV in de Duitse 2. Bundesliga.

Daan Bouzanis speelde goed in doel voor Sutton United in hun 4-0 overwinning tegen Walsall op zondagochtend in EFL League Two.

In EFL League One, Kusini Yengi geïntroduceerd in de 90e minuut om Portsmouth zondag aan een 2-0 overwinning te helpen tegen Port Vale.

Elders in League One, Jack Iredale speelde zondag de hele schokkende 3-1-nederlaag van Bolton tegen Carlisle United.

Zak Gilsenan kwam in de 89e minuut toen Blackburn Rovers zondag Queens Park Rangers met 4-0 versloeg in het EFL-kampioenschap.

Antonius Kalik werd tijdens de rust gewisseld in de 1-0 nederlaag van Hajduk Split tegen Rijeka zondag en zakte naar de tweede plaats in HNL Kroatië.

Mohammed Touré geïntroduceerd in de 73e minuut van de 2-0 nederlaag van Paris FC tegen Auxerre op zondagochtend in de Ligue 2.

Panagiotis Armenakas speelde zondagmiddag 71 minuten in de 2-1 nederlaag van Phoenix Rising tegen New Mexico United in het USL Championship.

Alexander Grant speelde zondagavond de tweede helft van Pohang Steelers’ 1-0 nederlaag tegen Suwon Bluewings in K-League 1.

Aäron Calver speelde zondagavond de volledige 1-0 overwinning van Gwangju tegen Gangwon in K-League 2.

Stefan Mauk speelde zondagavond een uur in het 0-0 gelijkspel van Fagiano Okayama tegen Thespakusatsu J.2 League.

Ryan Edwards speelde de volledige wedstrijd voor SD Amorebieta, die zondag met 2-1 verloor van Eibar LaLiga 2.

Harrison Sawyer speelde maandag 81 minuten in de 3-2 overwinning van VPS tegen HJK in Finland in de Veikkausliiga Championship Group.

Ook in Finland op maandag, Tete Yengi kwam in de 86e minuut toen KuPS met 3-1 won.

Zachary Duncan bleef een invaller toen AGF Aarhus maandag gelijk speelde tegen de Deense Superligaen-leider FC Kobenhavn.