Allemaal om te spelen in de UECL kwartfinales na het gelijkspel in de heenwedstrijd in België

West Ham kon de voorsprong echter vroeg in de tweede helft niet uitbouwen en Gent maakte elf minuten in de tweede helft gelijk.

De voorzet en scherpe beweging bewezen de ondergang van Irons toen Castro-Montes naar rechts stormde en Cuypers in het strafschopgebied voerde voor een aanraking en een scherp schot, waardoor Areola geen kans kreeg.

Gent zette opnieuw de achtervolging in en Gift Orban – scoorde vijf Europa Conference League-doelpunten in slechts vier wedstrijden voor de wedstrijd van donderdag – bracht Castro-Montes halverwege de helft in een behoorlijke opener, maar de vleugelverdediger van de Buffalo’s sleepte zijn inzet naast toen hij had kunnen doen. beter.

De grote kans van The Hammers om de leiding terug naar Londen te nemen, viel op Bowen toen Paquetá, vers van de bank, een rekenliniaal naar zijn voeten speelde in het strafschopgebied. Bowen’s eerste balcontact was uitstekend, maar zijn tweede tikte de bal naast de rechterpaal toen Roef de hoek omsloeg.

Aan de andere kant schoot Orban een omhaal over de lat met nog acht minuten te spelen, terwijl invaller Tarik Tissoudali van dichtbij naast schoot, maar de stand eindigde op 1-1 – pas nadat een drukke avond voor de VAR eindigde met het omdraaien van een rode kaart op het laatste moment voor verdediger Kamil Piątkowski.

West Ham United: Areola, Coufal, Johnson, Aguerd, Ogbonna, Emerson (Cresswell 87), Rice©, Downes (Paquetá 74), Lanzini (Benrahma 61), Bowen, Ings (Antonio 61)
Ongebruikte vervangers: Fabiański (GK), Anang (GK), Kehrer, Zouma, Souček, Fornals, Cornet, Mubama

Doelpunten: Ings 45+3

Besteld: Downes, Ogbonna, Coufal

KAA Gent: Roef, Castro-Montes, Piatkowski, Okumu, Torunarigha (Fortuna 65), Hong (Odjidja-Ofoe 65), Kums©, De Sart, Fofana (Samoise 65), Cuypers, Orban (Tissoudali 83)
Subs: Nardi (GK), Hauge, Lagae, Depoitre, Godeau

Doelpunten: Cuypers 56

Besteld: De Sart, Piatowski

Scheidsrechter: Sidiropolous Tesos (Grieks)